Straat Tips

Verkoop informatie Bestrating online bestellen op www.bestratingsmarkt.com

Ondanks de grote zorg die we besteden aan deze webshop, kunnen de kleuren van de producten enigszins afwijken van de foto's. Bestel uw materialen daarom in één keer. Onze producten bestaan grotendeels uit natuurlijke grondstoffen, dus materialen uit verschillende partijen kunnen afwijken in kleur en structuur.

Bestel liever wat materiaal extra. Mochten er tijdens het straten stenen breken of komt de bestrating toch iets anders uit dan je dacht, dan zit je niet zonder. Blijft er over? Dan heb je een handige, kleine voorraad voor eventuele reparaties.

Controleer de materialen altijd voor verwerking. Materialen die eenmaal zijn verwerkt, worden niet geruild en herbestratingskosten worden niet vergoed. Beton producten kunnen gevoelig zijn voor witte uitslag, dit is een natuurlijk reactie. De witte uitslag verdwijnt op den duur vanzelf.

Grind en split Excluton

Bestrating Excluton

Onderhoud Excluton bestrating

Verwerking Excluton sierbestrating

 

Tips en trucs Bestrating online 

Tips en trucs voor de perfecte aanleg van bestrating:

1. Afhankelijk van het doel waarvoor je de bestrating aanlegt, zijn er voor een oprit bestrating, pad of terras bepaalde minimale afmetingen nodig. Denk bij het ontwerpen goed na over de afmetingen die je terras, pad, oprit of parkeerplaats moet hebben. Voor een terras heb je zeker 3 x 4 meter nodig. 

2. Gebruik van de trilpaat. Tril tegels die je net hebt gelegd nooit af met een trilplaat. Let ook op welke deklaag op een steen zit. Is de deklaag van natuursteen? Gebruik dan een trilplaat voorzien van een rubbermat. Het is geen probleem als je betonstenen aftrilt.

3. Heb je bij Bestratingsmarkt.com meerdere pallets/pakketten besteld? Zorg er dan voor dat je de stenen door elkaar husselt. Dit houdt in dat je de stenen niet laag voor laag van de pallet afhaalt, maar zorgt voor variatie. Zo ontstaat er een optimaal kleurenbeeld.

4. Bestratingsmarkt.com doet alles binnen haar macht om de foto`s op onze website zo duidelijk mogelijk weer te geven. Echter kan het gebeuren dat de werklijkheid een kleine afwijking heeft van het orgineel. Houd hier tijdens je bestelling rekening mee.

5. Controleer je aankopen altijd voor verwerking. Materialen die eenmaal zijn verwerkt, zijn als zodanig geaccepteerd en kunnen achteraf nooit een reden tot klacht zijn. Herbestratingkosten worden om deze reden dan ook nooit vergoed.

6. Het zandbed onder de bestrating moet minimaal 10 á 15 cm dik zijn. Bij een slappe ondergrond, zoals bijv. klei of veengrond, is een zandbed van 20 cm aan te raden. Op plaatsen die zwaar belast worden zoals bijv. een inrit, kun je het beste 25 cm uitgraven. Om voor een extra stevig zandbed te zorgen kun je onder deze 25 cm dikke zandlaag nog een pakket van 10 cm grof grind, of gebroken puin aanbrengen.

7. Houd rekening met de dikte van de sierbestrating bij het bepalen van de uit te graven diepte. Houd hierbij altijd ook 1 cm klik aan, omdat de bestrating +- 1 cm hoger komt te liggen als de kantopsluiting. En laat de bestrating minstens 1 cm per meter aflopen. Laat hierbij (wanneer dit mogelijk is) het afschot van de woning aflopen. Dit voorkomt water overlast.

8. Nadat alle bestrating is gelegd en is afgetrild, dienen de voegen van het straatwerk nog te worden opgevuld met droogzand (inwassen). Bij voorkeur met een grof granulaat zoals brekerszand of voegsplit. Op deze manier heb je nooit meer last van vervelende onkruidgroei.

Wacht op de definitieve leverdag voordat je een vaste dag met de stratenmaker inplant om irritatie en onnodige kosten te voorkomen. 

Bloempotten / zwembaden op je terras plaatsen? 

Zorg altijd dat je tegelterras kunnen ademen. Zorg altijd voor ventilatierumte tussen de tegelvloer en daarop geplaatste voorwerpen ( bloempotten, zwembaden, beelden ed. ) Daarmee voorkom je witte vlekken als gevolg van zogenaamde alkalische schade. 

Bestrating koop je online bij Bestratingsmarkt.com

Schakel AdBlock uit

Schakel AdBlock uit om Bestratingsmarkt.com optimaal weer te geven. Momenteel worden er elementen geblokkeerd.

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €950,-

Meld je aan voor onze leuke nieuwsbrief!

Zakelijke nieuwsbrief met exclusieve acties en innovaties!
Aanmelden
© 2011 - 2024 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss