Vandersanden straatbakstenen

Kleurecht, duurzaam en puur natuur, dat zijn de Vandersanden straatbakstenen, vroeger ook wel bekend als de Bylandt straatbaksteen. Van een moderne tot een klassieke tuin, je creëert het eenvoudig met de Vandersanden sierbestrating. De stenen zijn erg populair. En dat is niet zo gek, want de Vandersanden straatbakstenen zijn tijdloos. Met deze stenen maak je dus altijd de juiste keuze.

Wie is Vandersanden straatbakstenen?

Vandersanden is groots in baksteen. In ruim 90 jaar is het familiebedrijf uitgegroeid tot het grootste baksteenproducerende familiebedrijf van Europa. De ambitie is om duurzame gebakken producten te creëren die inspireren tot de realisatie van toonaangevende straten en tuinen.

Waarom Vandersanden sierbestrating?

Al sinds de 14e eeuw kennen wij de straatbaksteen in Nederland. Vandersanden is de specialist in deze traditionele stenen, met een bewezen levensduur van 125 jaar, en een hergebruik van maarliefst 90%! Veel bestratingsmaterialen kennen verkleuring en breuk, maar de waal- en dikformaten van de Vandersanden straatbakstenen niet! Deze klinkers behouden de kleur, uitstraling en kwaliteit! Extreme vorst, strooizout en chemicaliën kunnen niet op tegen de Vandersanden sierbestrating.

Energiezuinig produceren

Het bak- en droogproces van bakstenen heeft een relatief grote milieu-impact. Daarom besloot Vandersanden om te investeren in een milieuvriendelijke en duurzame tunneloven voor straatstenen om op een energiezuinigere manier te produceren. Vandersanden streeft er namelijk naar de CO2-emissienormen in de productieprocessen door te trekken en is klaar voor een energietransitie.

De innovatieve tunneloven is met een lengte van 240 meter zo’n 60 meter langer dan een conventionele oven en vervangt drie oudere tunnelovens van 140 meter, terwijl de productiecapaciteit wel hetzelfde blijft. Naast deze opmerkelijke lengte heeft de oven een stapelhoogte van 80 cm. Het verwarmen en afkoelen binnen het bakproces vindt dus veel geleidelijker plaats, waardoor de oven een stuk minder warmteverlies kent dan de andere ovens. In vergelijking met zijn voorgangers, reduceert de oven de CO2-uitstoot maar liefst met circa 25%, goed voor een besparing van 5000 ton CO2 op jaarbasis. Het rendement van deze oven is dus een stuk groener.

Met deze nieuwe oven toont Vandersanden dat het bedrijf niet enkel duurzaam handelt, maar ook duurzaam – als in op lange termijn – denkt. De nieuwe zuinige oven maakt de milieu-impact van de straatbakstenen van Vandersanden namelijk nog gunstiger en verlaagd zodoende de MKI waarde. Dat is waardevol voor opdrachtgevers en ontwerpers.

Duurzaamheid van de gebakken bestrating

Uit nieuw onderzoek door onafhankelijk adviesbureau CE Delft blijkt, dat ongeveer 90% van alle toegepaste straatbakstenen meerdere malen wordt hergebruikt. De levensduur is daardoor gemiddeld zo’n 135 jaar. Dit bevestigt het duurzame, circulaire karakter van gebakken straatklinkers.

Natuurlijke schoonheid

De basis van de Vandersanden klinkers is rivierklei, die gewonnen wordt in de Nederlandse uiterwaarden. Dat gebeurt met veel respect voor flora en fauna. De rivieren zetten meer klei af dan de branche aan klei wint. Daardoor is dit prachtige natuurproduct officieel aangemerkt als onuitputtelijke grondstof. Bovendien wordt er door het winnen van deze lokale rivierklei nieuwe natuur gecreëerd. Zo wordt ook de kans op overstromingen verkleind, omdat de rivieren meer ruimte krijgen. Vandersanden is de enige baksteenfabrikant in Nederland die in het bezit is van een MVO Prestatieladder certificaat. Tevens heeft zij verschillende gerenommeerde keurmerken als DUBOkeur die de kwaliteit en duurzaamheid van Vandersanden onderstrepen.

Typen Vandersanden straatbakstenen: Strengpers & Vormbak

Ons assortiment Vandersanden straatbakstenen bestaat uit een bijzondere reeks aan bonte en effen kleuren met bezande of onbezande oppervlakken. De twee typen hierin zijn de strengpers en de vormbak. Het verschil tussen deze twee is de wijze van fabriceren. De strengperssteen krijgt door het proces een strakkere uitstraling en is getrommeld. De vormbakstenen hebben een standaard en ongetrommeld uiterlijk. Het belangrijkste verschil is de kleurstelling. De vormbakproducten worden gemaakt van rivierklei wat natuurlijke en aardse tinten met zich brengt.

Afmetingen Vormbak Bylandt.png Afmetingen Strengpers Bylandt.png

 

Vandersanden straatbakstenen kopen

Maak van jouw tuin of oprit een sfeervolle plek met de Vandersanden straatbakstenen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. Dat kan door te bellen naar 06 203 242 76 of te mailen naar info@bestratingsmarkt.com. Direct jouw Vandersanden sierbestrating kopen?  Dat kan eenvoudig via onze webshop, maar langskomen kan natuurlijk ook. Wij zijn gevestigd aan de Kamperzijweg 6 in Heerde. In onze showtuin kun je ons uitgebreide aanbod Vandersanden straatbakstenen op uw gemak bekijken.

Gebakken Vandersanden bestellen?

Let op: i.c.m. met Excluton of Kijlstra producten €79,00 extra transport! 

Vandersanden magzine 2018 inzien? Klik hier!

 

Logo Vandersanden Bylandt

Schakel AdBlock uit

Schakel AdBlock uit om Bestratingsmarkt.com optimaal weer te geven. Momenteel worden er elementen geblokkeerd.

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €850,-

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €850,-

© 2011 - 2021 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss