Wat is de groene uitslag op mijn tegel?

IS GROENAANSLAG TE VOORKOMEN OP MIJN TERRAS? IK HEB DE DUURSTE TEGELS GEKOCHT DIE ER ZIJN!

Helaas, alles wat buiten staat wordt groen, ongeacht het materiaal. Kijk ook maar naar je vuilcontainer, hout- of glaswerk. De omstandigheden die algen veroorzaken zijn vocht en kou. Je weet waarschijnlijk ook dat de vuilcontainer sneller schoon te maken is dan een andere grovere oppervlaktestructuur. Zo is het ook met jouw terras. Het type oppervlak bepaalt hoe makkelijk je het terras schoon gemaakt krijgt. Zelfs een glazenplaat wordt na verloop van tijd groen. De groene aanslag heeft dus niets te maken met de kwaliteit van de bestrating en is nooit een reden tot reclamatie.

Een terras dat altijd nat en vochtig is zal last hebben van veel groenaanslag. Een terras waar veel zonlicht op de bestrating valt kan sneller drogen en de aanslag snel verdwijnen. De keuze die je maakt bij de aanleg van jouw terras begint met deze vraag. Ligt mijn terras in de zon of altijd in de schaduw? Terrastegels hebben verschillende typen toplagen en daar zit een gradatie in van onderhoudsgemak. De ene tegel is makkelijker schoon te maken dan de andere tegel. 

Wat is de groene uitslag op mijn tegel? De groene uitslag op je tuintegels kan zijn ontstaan door algenbloei. Dit ontstaat voornamelijk aan de noordzijde van de bestrating, aangezien het daar nou eenmaal langer vochtig blijft. Algen overleven temperaturen boven de 70 graden Celsius niet, dus stomen is een effectieve methode om algengroei te bestrijden. Er zijn echter ook chemische middelen verkrijgbaar om dit probleem aan te pakken. Zorg dan dat je wel de voorschriften volgt en je ervan bewust bent dat het gebruik ervan gevolgen kan hebben voor de ondergrond. Algenbloei die ontstaan is na levering, is geen reden tot afkeur van een door Bestratingsmarkt.com geleverd product.  

Schakel AdBlock uit

Schakel AdBlock uit om Bestratingsmarkt.com optimaal weer te geven. Momenteel worden er elementen geblokkeerd.

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €950,-

Meld je aan voor onze leuke nieuwsbrief!

Zakelijke nieuwsbrief met exclusieve acties en innovaties!
Aanmelden
© 2011 - 2024 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss