Veel Gestelde Vragen

Heb je een vraag over het bestellen of betalen, onze producten of over iets anders? Op deze pagina vind je de antwoorden op de veel gestelde vragen. Klik op de categorie en bekijk de bijbehorende vragen. Wordt jouw vraag niet behandeld? Neem dan gerust contact met ons op!

Bestellen

Betalen

Bezorgen

Bezorgkosten

Legvoorbeeld legverband Excluton

Verwerken

Schade

Producten

Onderhoud

Overige

Openingstijden Heerde - Maandag tot Vrijdag van 9 - 18 uur en Zaterdag tot 17 uur!

Bestellen

Hoeveel bestrating moet ik bestellen?

Ons advies is om 5% meer te bestellen dan strikt noodzakelijk, zodat je snijverlies en breuk kunt ondervangen. Je loopt tijdens het straten altijd het risico stenen te breken of dat de bestrating toch net iets anders uitkomt dan je vooraf ingeschat had. Houd je uiteindelijk toch wat over? Dan heb je altijd wat achter de hand voor eventuele reparaties in de toekomst. Handig!

Hulp nodig met bestellen? Bekijk hier onze bestelvideo! 

Kan ik later eenvoudig bestrating bijbestellen als ik niet voldoende heb?

Bestrating bijbestellen is natuurlijk altijd mogelijk, maar verdient niet de voorkeur. Het gaat hier namelijk om een natuurproduct, waarbij licht kleurverschil kan optreden tussen verschillende producties. Ook kunnen wij niet voorzien of een bepaald model maanden of jaren later nog steeds wel geproduceerd wordt. Bestel daarom liever ruim voldoende, zodat je met een en dezelfde batch kunt werken en het mooiste resultaat behaalt. Bovendien kun je zo eenvoudig eventueel snijverlies en breuk ondervangen.

Is het veilig om bestrating te bestellen via internet?

Ja, bestrating bestellen op Bestratingsmarkt.com is 100% veilig. Wij gaan zorgvuldig met gegevens om en staan garant voor een goede afwikkeling.

Ontvang ik een bevestiging van mijn order?

Ja, we bevestigen je bestelling direct per e-mail. Wanneer je order eenmaal gereed is voor bezorging, wordt je hier ook van op de hoogte gesteld. De manier waarop is afhankelijk van de fabrikant.

Ontvang ik een aankoopbewijs?

Je ontvangt een factuur van de levering per mail. Deze factuur geldt als aankoopbewijs.

Ik heb geen orderbevestiging ontvangen, wat nu?

Mogelijk bevindt de bevestigingsmail zich in je ‘ongewenste e-mail’ map. Controleer deze map en neem contact met ons op als deze ook hier niet te vinden is.

Moet ik per se via de website bestellen?

Via de website bestel je makkelijk, snel en overzichtelijk, maar natuurlijk kun je ook op andere manieren je bestelling doorgeven. Geef ons een belletje, stuur een mail, gebruik de LiveChat of kom langs in onze fysieke winkel. We staan je graag te woord!

 


Betalen

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Bestratingsmarkt.com biedt je verschillende betalingsmogelijkheden: Ideal, vooraf overmaken en contant. Onze voorkeur gaat uit naar betalen via Ideal, omdat dit de veiligste en snelste manier is van betalen. Je kunt echter ook aangeven dat je het bedrag vooraf wilt overmaken. Je ontvangt dan na je bestelling een e-mail met de benodigde bankgegevens en omschrijving van je bestelling. Na ontvangst van je betaling wordt je order verder verwerkt. Je kunt je bestelling ook contant afrekenen in onze showroom aan de Kamperzijweg 6 te Heerde (GLD). Neem hiervoor graag wel even contact met ons op.

Hoe lang duurt het voordat mijn betaling verwerkt is?

Wij maken gebruik van het veilige Ideal systeem, dus je betaling kan na het accepteren direct verwerkt worden en staat direct op onze rekening. Zodoende kunnen wij doorgaans de levertijd van 1 tot 5 werkdagen hanteren (mits voorradig). Kies je voor vooraf overmaken? Dan kan het wat langer duren voordat wij de betaling ontvangen hebben. Zodra we je betaling ontvangen, verwerken we je bestelling.

Hoe werkt het betalen via Ideal?

Je plaatst een bestelling op onze website en als je tijdens het bestelproces kiest     voor betalen via Ideal, word je rechtstreeks doorverwezen naar de betaalpagina van Mollie, de partij die de betalingen aan Bestratingsmarkt.com verzorgt. Je wordt helder en duidelijk door het bestelproces geleid en komt terecht op je eigen banksite, waar je de betaling kunt verrichten om de bestelling af te ronden. Na deze betaling ontvang je een bevestiging van Bestratingsmarkt.com.

Kan ik afrekenen bij de chauffeur?

Afrekenen bij de chauffeur is niet mogelijk, omdat onze bestellingen door vrachtwagens van de fabrikant of een transporteur worden afgeleverd. Deze chauffeurs hebben geen pin en kunnen geen contant geld aannemen.


Bezorgen

Hoe lang is de levertijd na het bestellen en het voldoen van de betaling?

Nadat we je bestelling en betaling hebben ontvangen worden de door jou bestelde producten doorgaans binnen 1 tot 5 werkdagen (mits op voorraad bij de leverancier) bij je geleverd, voor de deur of zo dichtbij mogelijk.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

De bestratingsmaterialen worden netjes verpakt geleverd en staan op pallets tenzij dat overbodig is. De chauffeur lost in overleg met jou op de gewenste plek. Er wordt altijd naar gestreefd de bestrating zo te leveren dat de stratenmaker direct aan de slag kan.

 

Ik zie dat jullie of met een vrachtwagen of met een bakwagen bezorgen, hoe werkt dat?

Bestellingen worden standaard bezorgd met een vrachtwagen met trailer van 18 meter. Zoals je je kunt voorstellen, heeft deze combinatie behoorlijk wat ruimte nodig. Als je in een smalle straat woont, kan de chauffeur mogelijk niet dichtbij de woning lossen. In dat geval is de inzet van een kleinere bakwagen sterk aan te raden, zodat de chauffeur wel de straat in kan rijden. De bakwagen voeg je hier toe aan je bestelling (tegen meerprijs).

Voeg je geen bakwagen toe aan je bestelling? Dan dient er wel voldoende ruimte te zijn voor de vrachtwagen met trailer van 18 meter. Uiteindelijk bepaalt de chauffeur wat wel en niet kan. Is je straat toch te smal? Dan loop je dus het risico dat je bestelling verderop geleverd moet worden. Vind je het lastig een inschatting te maken? Neem dan contact met ons op.

Kan ik zelf de dag van levering kiezen?

Je bestelling komt rechtstreeks uit de fabriek, waardoor we afhankelijk zijn van de planning van de fabrikant. Van tevoren een vaste leverdag afspreken is daarom doorgaans niet mogelijk, omdat we niets kunnen garanderen. Een leverweek of uiterste leverdatum is wel mogelijk. Je kunt dit aangeven tijdens het bestelproces op de website: kies voor 'bestelling laten bezorgen in Nederland op afroep (15+ dagen)' en geef in het opmerkingenveld meer informatie over de gewenste leverweek of uiterste leverdatum.

Tip: om onnodige kosten te voorkomen wacht je totdat je de bestrating daadwerkelijk bij huis hebt voordat je een concrete afspraak met een eventuele stratenmaker inplant

Excluton voorraad bestrating

Bezorgen jullie door heel Nederland?

Wij bezorgen door heel Nederland en in overleg zelfs in België en Duitsland.

Bezorgen jullie ook in het buitenland?

Ja, wij bezorgen in overleg in België en Duitsland. Voor andere landen kun je ook altijd contact opnemen, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Kan ik mijn bestelling ook op een ander adres dan mijn eigen laten leveren?

Ja, je kunt je bestelling op een ander adres laten leveren. Vink dan tijdens het online bestelproces de optie ‘op een ander adres laten bezorgen’ aan en voer het afleveradres in.

Waar wordt mijn bestelling exact bezorgd?

Je bestelling wordt gelost naast de vrachtauto op een goed berijdbare weg, waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met praktische zaken als bereikbaarheid voor de stratenmaker. Het is echter altijd ter beoordeling van de chauffeur waar exact gelost wordt. Houd er rekening mee dat de bestellingen afgeleverd worden door een vrachtwagen met een trailer van ongeveer 18 meter lang. Als de chauffeur niet in je straat of bij de gewenste afleverplaats kan komen, wordt de bestelling zo dichtbij mogelijk afgeleverd.

Check deze video om te zien hoe Excluton bestrating gelost wordt.

Woon je in een smalle straat? Dan dien je mogelijk een bakwagen te bestellen om teleurstelling te voorkomen.

Ik woon in een smalle straat, is dat een probleem?

Als je in een smalle straat woont, hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. Zorg er wel voor dat je een bakwagen toevoegt aan je bestelling, omdat de standaard vrachtwagen te groot is om er te lossen.

Moet ik thuis zijn tijdens de bezorging?

Je hoeft niet per se thuis te zijn tijdens de bezorging. Laat wel een briefje achter voor de chauffeur met de gewenste afleverplek. Ben je wel thuis? Controleer dan altijd de staat van de geleverde producten.

Kan ik mijn bestelling ook zelf afhalen?

Je kunt je producten ook zelf afhalen bij onze fysieke winkel aan de Kamperzijweg 6 te Heerde (GLD). Vooraf bestellen is dan nog steeds noodzakelijk. Houd er dan wel rekening mee dat de optie zelf afhalen de levertijd enigszins kan vertragen.


Bezorgkosten

Wat bedragen de bezorgkosten?

Bestellingen worden standaard bezorgd met een vrachtwagen met trailer van 18 meter. De bezorgkosten hiervoor bedragen €95,-. Woon je in een smalle straat? Dan is een kleinere bakwagen nodig die je zelf dient toe te voegen aan je bestelling. Let op: de inzet van een bakwagen levert een meerprijs op van:

• €35,- voor een Excluton levering
• €60,- voor een Tuinvisie levering

Bestel je voor meer dan €1000,-? Dan nemen wij de standaard bezorgkosten van €95,- voor rekening!

Wanneer hoef ik geen bezorgkosten te betalen?

Je hoeft geen bezorgkosten te betalen als je voor meer dan €1000,- een bestelling plaats. Let op: de eventuele inzet van een bakwagen bij een smalle straat is nog wel voor eigen rekening. Voeg de bakwagen toe aan je bestelling als je in een smalle straat woont waarin de standaard vrachtwagen met trailer niet kan manoeuvreren.

Hoeveel kost de bezorging met een bakwagen?

Bezorging met een bakwagen bedraagt (naast de standaard bezorgkosten van €95,-) voor Excluton bestellingen €35,- en voor Tuinvisie bestellingen €60,-.

Hoeveel kost de bezorging met een standaard vrachtwagen?

Bezorging met een standaard vrachtwagen met trailer van 18 meter kost €95,-

 

Legvoorbeelden legverbanden Excluton wildverband banenverband

De legverbanden van de volgende series staan afgebeeld;

 


Verwerken

Moet ik de materialen bij aflevering controleren?

Wij stellen hoge kwaliteitseisen aan onze producten en de uitlevering ervan. De ervaring leert ons dat áls er breuk voorkomt, dit gebeurt tijdens het vervoeren van de tegels. Daarom geldt altijd het advies: controleer de materialen direct bij de aflevering - dus voor verwerking. Check zorgvuldig op juistheid, eventuele schade, breuk, kleur- en structuurverschil. Heb je meerdere pakketten van hetzelfde product? Kijk dan of de productiedata met elkaar overeenkomen. Gelukkig zijn geleverde bestellingen doorgaans helemaal in orde, maar in het zeldzame geval dat een bestelling niet is zoals je van ons mag verwachten is het beter hier zo snel mogelijk achter te komen en actie te ondernemen. Dat voorkomt weer teleurstelling tijdens de verwerking.

Let op: gaat een bestratingsbedrijf de bestrating voor je verwerken? Spreek pas een datum af als je de bestrating ontvangen hebt. Daarmee voorkom je extra kosten bij een onverhoopte vertraging van je order.

 

Tip: bekijk onderstaande video waarin wordt uitgelegd hoe je de bestraking correct verwerkt voor een mooi resultaat 


Bestel een uitschuifmes mee met je order om de verpakking netjes te openen!

 

Kan ik mijn bestrating aftrillen?

De stelregel met betrekking tot het wel of niet aftrillen van je bestrating is: tril geen bestrating af die groter is dan 30x30 cm, dunner is dan 6 cm, van natuursteen is of een coating heeft. Tril je bestrating  ook niet af als het niet recht is aangelegd. Ga je wel aftrillen? Ga dan behoedzaam te werk en gebruik een lichte trilplaat met rubberen mat. Kijk ook altijd op de vrachtbrief / pakbon / etiket of de producten lang genoeg zijn uitgehard om schade te voorkomen. Tril nooit af voordat het materiaal goed is uitgehard. Let hierbij op de productiedatum. Betonproducten dienen minstens 35 dagen uit te harden (exclusief vorstdagen). Materialen die te vroeg worden afgetrild, zullen beschadigen.

Kan ik natuursteen tegels op zand straten?

Nee, ons advies is om je natuursteen tegels te straten op FundiKing met StabiKing. Daarmee zorg je voor een goed drainerende ondergrond, waarmee je vlek- en vochtproblemen vanuit de ondergrond voorkomt.

Wanneer moet ik StabiKing door het zandbed mengen?

StabiKing meng je door het zandbed heen als je bestrating wil aanleggen vanaf 30x30 cm. of groter. Met StabiKing stabiliseer je het zandbed om je bestrating een goede ondergrond te geven, zodat het niet beweegt als je er overheen loopt.

Hoeveel StabiKing moet ik gebruiken?

Per 5 m2 verwerk je een zak van 25 kg. StabiKing in het zand. Eenmaal gelegd maak je de bestrating goed nat en laat je de vloer 7 dagen uitharden. Daarmee zorg je ervoor dat de bestrating goed vast blijft liggen.

Hoe leg ik met grind/split een tuinpad, oprit of parkeerplaats aan?

Hoe je met grind of split een tuinpad, oprit of parkeerplaats aanlegt, hangt van een aantal factoren af. Je hebt sowieso een anti-worteldoek nodig, mogelijk een grindplaat en je dient na te denken over de ondergrond en de dikte. Meer informatie vind je op de pagina over grind en split

Leggen jullie zelf ook bestrating?

Nee, Bestratingsmarkt.com voorziet niet in het leggen van haar bestratingsproducten. We hebben wel een uitgebreid netwerk aan proffesionele verwerkers waarvan wij kwaliteit van aanleg kunnen garanderen. 


Schade

Welke actie dien ik te ondernemen als mijn bestelling beschadigd is en ik bijvoorbeeld een gebroken tegel heb?

Wij doen er alles aan om je complete bestelling in optimale staat af te leveren. Soms kan er echter een beschadiging optreden tijdens het transport. Dat is vervelend, maar geen paniek: vul het klachtenformulier in en geef het aantal gebroken tegels door en je gewenste oplossing. We kunnen bijvoorbeeld het aantal gebroken tegels opnieuw leveren binnen een aantal werkdagen.


Producten

Leveren jullie ook B-keus?

Nee, wij leveren uitsluitend A-keus rechtstreeks uit de fabriek, zodat hoogwaardige kwaliteit gegarandeerd is. B-kwaliteit betekent doorgaans inferieure kwaliteit, beschadigingen, onbruikbare tegels, verschillende kleuren, maatafwijking en eigen risico. Daar nemen wij maar wat graag afstand van.

Komen de foto's op de website altijd exact overeen met de bestrating?

Het kan voorkomen dat de kleuren op de productfoto's enigszins afwijken van de producten in werkelijkheid. Bestrating is tenslotte een natuurproduct, en door het gebruik van natuurlijke grondstoffen kunnen materialen uit verschillende partijen enigszins afwijken van kleur en structuur. Daarom geldt: bestel je materialen in één keer om licht kleurverschil tussen verschillende partijen te voorkomen! Je bent altijd welkom om onze producten in het echt te komen bekijken in onze showroom zodat je er een betere beleving bij hebt.

Ik zie een tintverschil tussen de tegels. Wat nu?

Lichte tintverschillen tussen diverse pallets stenen en klinkers zijn normaal. Meng de bestrating daarom altijd goed met elkaar om een mooi geheel te krijgen. Is het tintverschil groot? Ga dan niet straten en neem direct contact met ons op.


Onderhoud

Hoe maak ik mijn bestrating schoon?

Het schoonmaken van je bestrating doe je het beste op regelmatige basis. Een goed begin is het wekelijks vegen van je oprit bestrating. Gebruik hiervoor een bezem met zachte haren en veeg alleen als de bestrating droog is. Vermijd ophoping van bladeren en vuil, want het loog van de bladeren en vuil zal dan langzaam de bestrating intrekken. Maak je bestrating ook schoon met kraan- of regenwater. Maak voor beton en gebakken bestrating een sopje van schoon water en allesreiniger. Gebruik voor natuursteen uitsluitend water of eventueel een speciale reiniger (zie onderhoudsproducten).

Bloempotten / zwembaden op je terras plaatsen? 

Zorg altijd dat je tegelterras kunnen ademen. Zorg altijd voor ventilatierumte tussen de tegelvloer en daarop geplaatste voorwerpen ( bloempotten, zwembaden, beelden ed. ) Daarmee voorkom je witte vlekken als gevolg van zogenaamde alkalische schade. 

Mag ik mijn bestrating met een hogedrukspuit reinigen?

Het gebruik van een hogedrukspuit om je bestrating te reinigen raden wij af! Je loopt namelijk een groot risico het oppervlak van je tegels te beschadigen. Daardoor zal je bestrating eerder verkleuren, wordt de coating aangetast en komt vuil en alg veel sneller terug die dan ook nog eens moeilijker te verwijderen is.

Kan mijn bestrating verkleuren?

Verkleuring kan altijd optreden bij alle betonproducten en de meeste natuursteentegels. De vraag is echter hoe sterk deze verkleuring zal zijn. Het is afhankelijk van het product en de omstandigheden. Vaak zijn het de genuanceerde artikelen die het meest verkleuren: de kleuren worden valer waardoor de nuancering minder opvallend wordt na verloop van tijd.  Ook egale kleuren kunnen valer worden, maar dit gaat bijzonder traag en zal amper te merken zijn.

Er groeit groene alg/mos op mijn bestrating. Wat nu?

Groene alg groeit op allerlei plekken en helaas ook vaak op sierbestrating. Daarbij is de ene soort makkelijker te verwijderen dan de andere. Alg groeit vooral op vochtige plekken waar de zon weinig schijnt, dus vooral in de herfst en winter heeft alg een kans op je bestrating. Alg verwijder je het beste met onze algenreiniger WS Green Clean. Gebruik de alg-verwijderaar altijd eerst op een klein onopvallend stukje in de tuin om er zeker van te zijn dat het product de kleur en de structuur behoudt.

Ik heb witte vlekken op mijn bestrating. Wat nu?

Soms kunnen er witte vlekke verschijnen op je bestrating van beton. Geen nood, dit wordt veroorzaakt door kalkuitbloei die zich manifesteert als witte sluiers of strepen. Onze producten bestaan uit natuurlijke grondstoffen zoals water, granulaten en cement. Kalkuitslag is een 100% natuurlijk verschijnsel dat zich voordoet bij alle cementproducten. Daarom is het -ondanks kwaliteitscontroles - niet mogelijk uit te sluiten dat kalkuitslag zich voordoet en is het geen reden tot afkeur van bestrating geleverd door Bestratingsmarkt.com.

Wat is kalkuitslag?

Kalkuitslag is een natuurlijk verschijnsel bij producten op basis van cement. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen primaire en secundaire kalkuitslag. Primaire kalkuitslag kan ontstaan tijdens het productieproces. Dan treedt er een chemische reactie op tussen het aanmaakwater en het cement. Daardoor ontstaat vrije kalk. Deze kalk vermengt zich met het water en wordt door microscopische kleine kanaaltjes getransporteerd naar de oppervlakte. Daar komt de kalk in aanraking met CO2 uit de lucht en zet het zich af in de vorm van ‘kalkuitslag’. Productietechnieken worden steeds beter waardoor het fenomeen beperkt kan worden tot een minimum. Volledige uitsluiting is echter nog niet mogelijk.

In de eerste 2 jaren van de verwering kan secundaire kalkuitslag voorkomen. Deze vorm komt gelukkig slechts sporadisch voor, want in verhard beton kan de vrije kalk nog amper naar het oppervlak migreren.

Kalkuitslag beïnvloedt de kwaliteit van het beton op geen enkele manier. Kalkuitslag kan dus nooit een reden zijn voor weigering of prijsvermindering van onze bestratingsproducten.

Tip van onze binnendienst: Hoe voorkom ik witte uitslag / kalkuitbloei op mijn tegels / bestrating? 

Een tip van onze vakkundige binnendienstmedewerkers; Om kalkuitbloei te voorkomen kan het helpen is om de laatste 3 tot 5cm van de onder baan te voorzien van een fijne split of metselzand, dit verminderd de kans op witte vlekken en kalk uitbloei! Meebestellen? Dat kan hier.

Hoe verwijder ik kalkuitslag?

Kalkuitslag verweert na verloop van tijd vanzelf. Vrije kalk carboniseert namelijk vrij snel wanneer het in aanraking komt met lucht. Echter, hoe zuiverder de lucht, hoe langer het duurt. Geduld is dan ook de beste remedie tegen kalkuitslag, want uiteindelijk verdwijnt de witte uitslag op den duur vanzelf. Het heeft op geen enkele wijze invloed op de kwaliteit van het product. Witte uitslag op een betonproduct is dan ook geen reden tot afkeur van een door Bestratingsmarkt.com geleverd product.

Het probleem van uitbloei bij gebakken bestrating

Uitbloei komt vaak in de lente/zomer veel voor, geregeld nat en extreem warm weer.
Uitbloei heeft twee oorzaken, oplosbare zouten en kalkdelen. Oplosbare zouten zijn in geringe omvang in klei aanwezig en daarmee in de straatbaksteen. Daar is niets aan te doen, straatbaksteen blijft een natuurproduct. Oplosbare zouten zullen door weersinvloeden zoals regen veelal verdwijnen.

Meestal komt de uitbloei uit het zand in de onder baan, zand bevat in veel gevallen kalk, denk daarbij aan resten van schelpen. Bij vochtig weer en vervolgens weer droog/warm weer wordt vocht samen met het aandeel kalk eerst door de straatbaksteen getrokken (capillaire werking), het water verdampt en de kalk blijft aan het oppervlak van de bestrating achter. Regenval moet het straatwerk weer schoonspoelen, en reiniging maakt het vaak alleen maar erger. Op die plaatsen waar geen regen komt zoals bij overstekken en carports is schrobben van de bestrating dan ook aan te bevelen.

Over het algemeen bij uitbloei: geduld is in deze een schone zaak!

Mag ik op ieder bestratingsproduct kalkuitbloeiverwijderaar gebruiken?

Nee, je kunt niet zomaar kalkuitbloeiverwijderaar gebruiken. Deze middelen bevatten namelijk zuren die je bestrating flink kunnen verpesten. Benader ons op de chat of neem telefonisch contact op voor deskundig advies hierover.

Er zitten vlekken op mijn bestrating. Wat nu?

Vlekken op je bestrating? Gooi dan een emmer warm water over de bestrating. Gebruik een sopje van water met wat zachte zeep (natuursteen), allesreiniger (beton of gebakken steen) voor de rest van de vlek. Of maak gebruik van onze speciale olie- en vlekverwijderaar. Let op: probeer speciale schoonmaakmiddelen altijd eerst uit op een opvallend stukje bestrating. Neem voor meer deskundig advies contact met ons op.


Overige

Kan ik meer en/of betere foto’s van bepaalde producten krijgen?

Natuurlijk, we lopen graag even naar onze showroom om betere foto’s te maken van het product in kwestie. Contact ons gerust met het verzoek. Uiteraard ben je zelf ook van harte welkom in onze 2500m2 showtuin om een nog betere beleving van de producten te krijgen.

Ik heb een klacht/ben niet tevreden. Waar kan ik terecht?

Ons doel is iedereen zo tevreden mogelijk te stellen. Heb je onverhoopt toch een klacht of ben je niet tevreden met je bestelling? Vul dan het klachtenformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Tip: is er sprake van breuk of een andere onvolkomenheid? Maak dan direct een foto bij ontvangst en voeg deze toe als bijlage bij het formulier, zodat we deze foto's direct kunnen doorzetten naar de fabrikant en spoedig nieuwe producten kunnen laten naleveren.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Je hebt altijd het recht om je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst te annuleren, zonder dat er een opgave van reden nodig is. Na je annulering heb je nogmaals 14 dagen om je bestelling retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag exclusief verzendkosten van ons gecrediteerd. De kosten voor retour van jouw adres naar onze vestiging kunnen we niet voor rekening nemen, deze dien je zelf te betalen. Voor de exacte tarieven kun je de website van je vervoerder raadplegen. Indien je gebruikmaakt van je herroepingsrecht, retourneer je het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via retour@bestratingsmarkt.com. Wij storten het orderbedrag terug binnen 14 dagen na aanmelding van je retour, mits het product in goede orde retour ontvangen is.

Hebben jullie ook een fysieke winkel waar ik langs kan komen?

Ja, wij zijn gevestigd aan de Kamperzijweg 6 te Heerde (GLD). Je bent van harte welkom.

Hebben jullie ook een showtuin?

Ja, bij onze vestiging aan de Kamperzijweg 6 te Heerde (GLD) hebben we ook een showtuin. Handig om inspiratie op te doen of de bestrating in het echt te bekijken. Kom gerust langs!

Zit er statiegeld op BigBags?

Wij rekenen geen statiegeld over BigBags. Je mag deze zelf houden of retourneren aan ons. Zie het als een stukje service!

Hoeveel kuub is een BigBag en wat weegt ie?

Wij verkopen BigBags met bijvoorbeeld zand, split, grond of grind in twee maten: afgevuld tot één kuub of een halve kuub. Het gewicht van de BigBag is afhankelijk van het product. Een 1m3 BigBag zand weegt zo’n 1400 kg. en een 1m3 BigBag grind zo’n 1500 kg.

Welke bestrating is geschikt als oprit?

Bestrating voor een oprit dient aan hogere eisen te voldoen dan voor een gewoon terras: er moeten namelijk zware voertuigen overheen kunnen rijden, zonder dat de bestrating verzakt of beschadigt. Tegels of stenen kleiner dan 20 x 30 cm. zijn in principe geschikt. Denk aan 10x20 (keiformaat), 7x20 (dikformaat) of 5x20 (waalformaat). Relatief kleine bestrating is dus het beste, omdat deze minder snel zullen opwippen of breken. Wat dikte betreft, heb je een tegel of klinker nodig van minimaal 6 cm. dik maar de voorkeur gaat uit naar 8 cm. dik. Wat materiaalkeuze betreft, zijn harde gebakken klinkers het meest geschikt, maar beton is ook een optie. Zachte natuursteen tegels zijn meer breukgevoelig, dus ongeschikt om te verwerken in een oprit. Verder is de manier van leggen van functioneel belang: een elleboog- of halfsteensverband verdient de voorkeur omdat de stenen elkaar opsluiten. Een blokverband is ongeschikt. Verder is een stevige ondergrond belangrijk en dien je de bestrating goed op te sluiten.

Weet je niet zeker of een tegel of klinker geschikt is om te gebruiken als oprit? Vraag het ons!

 

Meer vragen? Start een live chat! 

Start hier een live chat voor direct antwoord op je vraag

 

Schakel AdBlock uit

Schakel AdBlock uit om Bestratingsmarkt.com optimaal weer te geven. Momenteel worden er elementen geblokkeerd.

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €950,-

Meld je aan voor onze leuke nieuwsbrief!

Zakelijke nieuwsbrief met exclusieve acties en innovaties!
Aanmelden
© 2011 - 2024 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss