Menu

Veel Gestelde Vragen

 

• De tegels/bestrating is geleverd, maar er zitten een aantal kapotte tussen. Wat te doen bij een gebroken tegel?

Wij doen er alles aan om je complete bestelling in optimale staat af te leveren. Soms kan er echter een beschadiging zijn opgetreden tijdens het transport. Dat is vervelend, maar geen paniek: mail een aantal foto's van de tegels op de pallet naar support@bestratingsmarkt.com en geef het aantal gebroken tegels door en je gewenste oplossing. Wij leveren dan het aantal gebroken tegels opnieuw binnen een aantal werkdagen!

 

TIP: bestel 5% extra om breuk en snijverlies te ondervangen! 

 

• Moet ik de materialen bij aflevering controleren?

Wij stellen hoge kwaliteitseisen aan onze producten en de productie en uitlevering ervan. De ervaring leert ons dat als er breuk voorkomt, dit plaatsvindt tijdens het vervoeren van de tegels. Daarom geldt altijd het advies: controleer de materialen direct bij de aflevering - dus voor verwerking. Check zorgvuldig op juistheid, eventuele schade, breuk, kleur- en structuurverschil. Heb je meerdere pakketten van hetzelfde product? Kijk dan of de productiedata met elkaar overeenkomen. Gelukkig zijn geleverde bestellingen doorgaans helemaal in orde, maar in het zeldzame geval dat een bestelling niet is zoals je van ons mag verwachten is het beter hier zo snel mogelijk achter te komen en actie te ondernemen. Dat voorkomt weer teleurstelling tijdens de verwerking.

 

TIP: bekijk onderstaande video waarin wordt uitgelegd hoe je de tegels correct opent en vervoert 

 

Ook zo'n handig uitschuifmes gebruiken om de goed verpakte bestrating te openen?
Bestel een uitschuifmes mee met je order!

 

• Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Ja, je kunt je bestelling ook afhalen, want we hebben eigen voorraad. We zijn gevestigd aan de Kamperzijweg 6 in Heerde, waar je ook onze showtuin vind. Om te kiezen voor afhalen selecteer je tijdens het bestelproces de optie 'Zelf afhalen in Heerde'. Je producten worden dan klaar gezet om afgehaald te worden en je betaalt slechts €11,95 afpakkosten.

 

Excluton voorraad bestrating

 

• Bestelinformatie bestrating

We besteden grote zorg aan onze webshop, maar het kan altijd voorkomen dat de kleuren op de productfoto's enigszins afwijken van de producten in werkelijkheid. Onze producten zijn namelijk gemaakt van natuurlijke grondstoffen, waardoor materialen uit verschillende partijen lichtelijk kunnen afwijken in kleur en structuur. Daarom geldt: bestel je materialen in één keer om kleurverschil tussen verschillende partijen te voorkomen!

 

TIP: bestel een kleine hoeveelheid extra!

Je loopt altijd het risico tijdens het straten stenen te breken of dat de bestrating toch net iets anders uitkomt dan je vooraf had ingeschat. Dan is het wel zo handig wat achter de hand te hebben, zodat je niets tekort komt. En als je uiteindelijk toch wat overhoudt, dan heb je altijd een kleine voorraad bij de hand voor eventuele reparaties.

Controleer de materialen altijd voordat je de bestelling gaat verwerken. Materialen die eenmaal zijn verwerkt, kunnen we niet ruilen en eventuele herbestratingskosten kunnen we niet vergoeden. Maak je je zorgen over witte uitslag? Geen nood. Betonproducten kunnen gevoelig zijn voor witte uitslag, dit is een natuurlijk reactie. De witte uitslag verdwijnt op den duur vanzelf.

 

​• Leveren jullie door heel Nederland?

Wij leveren bestellingen door heel Nederland binnen 5 werkdagen, met uitzondering van de eilanden Texel (Den Burg) Vlieland (Oost-Vlieland) Terschelling (West-Terschelling) Ameland (Ballum) Schiermonnikoog (Schiermonnikoog) en locaties 'achter' de Westerscheldetunnel. Transport is wel mogelijk in overleg, dus neem even persoonlijk contact op!

 

​• Hoe wordt mijn bestrating geleverd? 

Je bestelling wordt netjes bij het gewenste adres geleverd, mits deze bereikbaar is voor de chauffeur. Woon je in een smalle straat? Mogelijk dien je dan een bakwagen te bestellen om teleurstelling te voorkomen. Je bestelling wordt verpakt in plastic geleverd en staat veelal op pallets. Zie hieronder voor een voorbeeld: 

Sierbestrating levering op pallets

 

 

• Is het veilig om bestrating te kopen op het internet?

Ja, bij Bestratingsmarkt.com is het veilig om online bestrating te kopen. Je kunt te alle tijde onze vestiging bezoeken waar je ook onze showtuin vind van 2500 m2. Ons adres is de Kamperzijweg 6 in Heerde en we zijn bereikbaar via telefoonnummer 0578 69 19 10 en 06 20 32 42 76. Geopend van maandag t/m vrijdag 09:00 uur tot 20.00 en zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur.

 

 

• Kan ik de bestelling op een ander adres dan mijn eigen adres laten leveren?

Ja, je kunt een ander afleveradres kiezen bij het invoeren van je gegevens. Vink 'op een ander adres laten bezorgen' aan en voer het afleveradres in.

 

 

• Ontvang ik een bevestiging van mijn order?

Ja, je bestelling wordt per e-mail bevestigd. Als je order gereed is voor bezorging wordt je door onze klantenservice gebeld.

 

 

• Ontvang ik een aankoopbewijs?

Je ontvangt een factuur van de levering per post of per mail. Deze factuur geldt als aankoopbewijs.

 

 

• Hoelang is de levertijd na het bestellen en het voldoen van de betaling?

Nadat we je betaling hebben ontvangen worden de door jou bestelde artikelen binnen 1 tot 5 werkdagen (mits op voorraad bij de leverancier) bij je geleverd, voor de deur of zo dichtbij mogelijk.

 

 

• Kan ik een afspraak maken voor levering?

Bestratingsmarkt.com bestelt rechtstreeks bij de fabrikant, waardoor we afhankelijk zijn van de planning van de fabrikant. Een vaste leverdag afspreken is dus erg lastig. Een leverweek of uiterste leverdatum is natuurlijk wel mogelijk. Je kunt dit aangeven bij je bestelling: kies voor 'bestelling laten bezorgen in Nederland op afroep (15+ dagen)'  en geef in het opmerkingenveld meer informatie over de gewenste leverdatum.

Tip: wacht tot de definitieve leverdag voordat je een vaste dag met de stratenmaker inplant om onnodige kosten te voorkomen.

 

 

• Waar wordt gelost en hoe groot is de vrachtwagen die de bestelling brengt?

Je bestelling wordt gelost naast de vrachtauto op een goed berijdbare weg. Het is altijd ter beoordeling van de chauffeur waar exact gelost wordt. Houd er rekening mee dat de bestellingen afgeleverd worden door een vrachtwagen met een trailer van ongeveer 18 meter lang. Als de chauffeur niet in je straat of bij de gewenste afleverplaats kan komen, wordt de bestelling zo dichtbij mogelijk afgeleverd.

 

Check deze video om te zien hoe Excluton bestrating gelost wordt.

 

Woon je in een smalle straat? Dan dien je mogelijk een bakwagen te bestellen om teleurstelling te voorkomen.

 

 

• Is het mogelijk een artikel te retouneren?

Je hebt altijd het recht om je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst te annuleren, zonder dat er een opgave van reden nodig is. Na je annulering heb je nogmaals 14 dagen om je bestelling retour te sturen.  Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van jouw adres naar onze vestiging zijn voor eigen rekening. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van je vervoerder. Indien je gebruikmaakt van je herroepingsrecht, wordt het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via retour@bestratingsmarkt.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

  

 

• Op welke manier kan ik betalen?

Bestratingsmarkt.com biedt je een veilige manier om te betalen, namelijk via Ideal. Dit doen wij omdat dit de veiligste en snelste manier is van betalen. Tevens kun je in onze internetkassa aangeven dat je het bedrag vooraf wilt overmaken. Je ontvang dan na je bestelling een e-mail met de benodigde bankgegevens en omschrijving van je bestelling. Na ontvangst van je betaling wordt je order verder verwerkt. Natuurlijk kun je je bestelling ook contant afrekenen in onze showroom aan de Kamperzijweg 6 te Heerde. Neem hiervoor wel even contact met ons op, via het contactformulier of telefonisch. 

 

 

• Hoelang duurt het voordat mijn betaling is verwerkt?

Wij maken gebruik van het veilige Ideal systeem, dus je betaling kan na het accepteren direct verwerkt worden en staat direct op onze rekening. Zodoende kunnen wij de levertijd van 1 tot 5 werkdagen hanteren, mits voorradig. Kies je voor vooraf overmaken? Dan kan het wat langer duren voordat wij de betaling ontvangen hebben. Zodra we je betaling ontvangen verwerken we je bestelling. 

 

 

• Hoe werkt het betalen via Ideal?

Je plaatst een bestelling op onze website. Wanneer je het bestelproces doorloopt, wordt je rechstreeks doorverwezen naar de betaalpagina van Mollie, de partij die de betalingen aan Bestratingsmarkt.com verzorgt. Je wordt helder en duidelijk door het bestelproces geleid en komt terecht op je eigen banksite waar je de betaling kunt verrichten om de bestelling af te ronden. Na deze betaling ontvang je een bevestiging van Bestratingsmarkt.com. 

 

 

• Kan ik afrekenen bij de chauffeur?

Afrekenen bij de chauffeur is niet mogelijk, omdat onze bestellingen door vrachtwagens van de fabrikant of een transporteur worden afgeleverd. Deze chauffeurs hebben geen pin en kunnen geen contant geld aannemen.

 

 

• Kan ik grotere foto`s van bepaalde producten bekijken?

Ja, natuurlijk is dit mogelijk. Vraag dit aan via ons contactformulier of doe een belletje. Je kunt ook een bezoek brengen aan onze 2500m2 showtuin om een nog betere beleving van de producten te krijgen.

 

 

• Ik heb een klacht. Wat nu?

Ondanks het feit dat wij er altijd naar streven onze klanten 100% tevreden te stellen, kan het natuurlijk voorkomen dat je een klacht hebt. Misschien ben je niet tevreden over het geleverde materiaal. Wat nu? Geen paniek. Wij pakken alle klachten serieus op om niemand ontevreden te hoeven stellen. Schroom niet en neem direct contact met ons op. Het liefst eerst telefonisch, zodat we openhartig kunnen spreken over het probleem en indien nodig kunnen we een afspraak maken.

Tip: heb je een breuk of is er een andere onvolkomenheid? Maak dan direct een foto bij ontvangst en mail ons, zodat we spoedig nieuwe producten kunnen naleveren.

Bij Bestratingsmarkt.com draait alles om tevreden klanten. Mocht je onverhoopt toch een minder positieve ervaring hebben met onze service, dan horen wij dit graag. Richt je klacht aan ons hoofd Klantenservice W.G. van Olst

Ben je niet tevreden met het antwoord van onze klantenservice, dan kun je je klacht schriftelijk richten aan onze directie. 

Bestratingsmarkt.com - van Olst Heerde
t.a.v. De Directie
Kamperzijweg 6
8181NC  Heerde

Uiteraard zal zorgvuldig en vertrouwelijk met deze informatie worden omgegaan. Soms bestaat de noodzaak dat er extern advies ingewonnen dient te worden bij professionele onafhankelijke instanties.

 

Je kunt natuurlijk te alle tijde onze recensies op internet bekijken voordat je bestelt, wij zullen je niet teleurstellen!

We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar klacht@bestratingsmarkt.com. Het is voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

 

 

Meer vragen? Start een live chat! 

Start hier een live chat voor direct antwoord op je vraag

 

 

⌛ DAG-DEAL ⌛

T-3 steen 8 cm zwart € 13,15 € 13,00

⏳ WOENSDAG-ACTIE 23 AUGUSTUS GRATIS OP DE STOEP!

✅ Alléén vandaag: 23/8 GRATIS thuis geleverd boven de €850,-

Vragen? Wij staan klaar!

KIES VOOR ONS✅!

  Laagste prijs garantie

  3 tot 7 werkdagen levering

   25+ jaar ervaring

  Eigen showtuin - 2500 m2

  Klant staat centraal

  Gratis verzending*

INSPIRATIE NODIG? 🎥 !

© 2011 - 2017 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel