Wat is de witte uitslag op mijn betontegel?

Wat is de witte uitslag op mijn betontegel?

Witte uitslag op je betontegel kan onstaan door de combinatie van cement en water. Als deze natuurlijke producten worden samengevoegd, wordt er vrije kalk (calciumhydroxide) gevormd. Deze kalkafzetting reageert vervolgens met kooldioxide (CO2) in de lucht waardoor calciumcarbonaat ontstaat. Dit is de witte uitslag die aan het oppervlak van de tegel tevoorschijn kan komen. Helaas is deze witte uitslag amper te verwijderen. De uitslag verdwijnt uiteindelijk vanzelf en heeft geen enkele invloed op de sterkte of de duurzaamheid van het product. Witte uitslag is een natuurlijk verschijnsel en is dan ook geen reden tot afkeur van een door Bestratingsmarkt.com geleverd product.

Tip van onze binnendienst: Hoe voorkom ik witte uitslag / kalkuitbloei op mijn tegels / bestrating? 

Een tip van onze vakkundige binnendienstmedewerkers; Om kalkuitbloei te voorkomen kan het helpen is om de laatste 3 tot 5cm van de onder baan te voorzien van een fijne split of metselzand, dit verminderd de kans op witte vlekken en kalk uitbloei! Meebestellen? Dat kan hier.

Het probleem van uitbloei bij gebakken bestrating

Uitbloei komt vaak in de lente/zomer veel voor, geregeld nat en extreem warm weer.
Uitbloei heeft twee oorzaken, oplosbare zouten en kalkdelen. Oplosbare zouten zijn in geringe omvang in klei aanwezig en daarmee in de straatbaksteen. Daar is niets aan te doen, straatbaksteen blijft een natuurproduct. Oplosbare zouten zullen door weersinvloeden zoals regen veelal verdwijnen.

Meestal komt de uitbloei uit het zand in de onder baan, zand bevat in veel gevallen kalk, denk daarbij aan resten van schelpen. Bij vochtig weer en vervolgens weer droog/warm weer wordt vocht samen met het aandeel kalk eerst door de straatbaksteen getrokken (capillaire werking), het water verdampt en de kalk blijft aan het oppervlak van de bestrating achter. Regenval moet het straatwerk weer schoonspoelen, en reiniging maakt het vaak alleen maar erger. Op die plaatsen waar geen regen komt zoals bij overstekken en carports is schrobben van de bestrating dan ook aan te bevelen.

Over het algemeen bij uitbloei: geduld is in deze een schone zaak!

Schakel AdBlock uit

Schakel AdBlock uit om Bestratingsmarkt.com optimaal weer te geven. Momenteel worden er elementen geblokkeerd.

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €950,-

Meld je aan voor onze leuke nieuwsbrief!

Zakelijke nieuwsbrief met exclusieve acties en innovaties!
Aanmelden
© 2011 - 2024 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss