Sorteer op
 • Aqua drain tegel 30x30x8 cm nero
  Aqua drain tegel 30x30x8 cm nero

  Aqua-draintegel Excluton Betontegel 30x30x8 cm :al vanaf:Water ontlastende bestrating: Betontegel Aqua-draintegel NERO Betontegel Aqua-draintegel26,95 per m2 Aqua-draintegel
  Kleur: Nero - zwart antraciet
  Afmetingen: 30x30x8…

  € 26,95

Aqua-draintegel 30x30x8

Door klimaatverandering stijgt niet alleen de temperatuur wereldwijd, ook neerslagpatronen veranderen. In Nederland merken we dat er vaker overstromingen plaatsvinden door hevige neerslag.
Aqua-draintegels zijn hiervoor een uitstekende oplossing omdat deze regenwater de kans geeft in de grond te infiltreren en zo ons rioolstelsel te ontlasten en onze grondwaterhuishouding te verbeteren.

3 voorbeelden om de Aqua-draintegel te verwerken

Bent u op zoek naar een milieuvriendelijke bestrating als alternatief op traditionele betonstenen of betontegels om uw parkeerplaats of tuin te voorzien van waterdoorlatende tegels?
Door klimaatverandering stijgt niet alleen de temperatuur wereldwijd, ook neerslagpatronen veranderen. In Nederland merken we dat er vaker overstromingen plaatsvinden door hevige regenbuien. In stedelijk gebied staan straten vaker blank wat zorgt voor de nodige overlast. Een geheel bestrate tuin en oprit zijn onvoldoende drainerend en leveren daardoor geen positieve bijdrage aan onze waterhuishouding; Aqua-draintegels zijn hiervoor een uitstekende oplossing omdat deze regenwater de kans geven in de grond weg te zakken en zo ons rioolstelsel te ontlasten en onze waterhuishouding te verbeteren.
Onze Aqua-draintegel 30x30x8 cm, beschikbaar in de kleuren Nero en Gris, leent zich goed als milieuvriendelijke alternatief voor ‘dichte’ bestrating.

Aqua-draintegels worden net als ‘gewone’ betontegels gelegd maar zijn eenvoudiger en sneller te plaatsen. Aqua-draintegels zijn zeer waterdoorlatend. Door de solide vorm kan de Aqua-draintegel een hoge belasting verdragen. U kunt de Aqua-draintegel plaatsen in uw oprit of bijvoorbeeld als pad of parkeerplaats. Hieronder vindt u enkele voorbeelden om de 6cm holtes te vullen.

Strooi graszode

In de holtes kunt u eenvoudig aarde aanbrengen en vervolgens gras inzaaien. U kunt het oppervlak daarna gemakkelijk onderhouden met een grasmaaier.

Vullen met split of grind

Gebruik een grindsoort na keuze en vul de holtes af. Bij de grijze Aqua-draintegel kunt u bijvoorbeeld Arctic Blue split en Flamingo split gebruiken ter opvulling. Basalt split leent zich goed voor verwerking in de antraciet kleur Aqua-draintegel.

Mix & match

Ooit gedacht om bodembedekkers als kruiptijm, loopkamille en bonte salie te combineren met mos/gras voor een uniek effect?

Kruiptijm of vroege tijm (Thymus praecox) is een vaste plant die behoort tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). De soort is zeer zeldzaam en is in Nederland wettelijk beschermd sinds 1 januari 2017 door de Wet Natuurbescherming. De plant komt in Nederland voor in Zuid-Limburg en wordt ook gebruikt als bodembedekker in siertuinen. Het blad kunt u als kruid gebruiken. De plant kruipt, wordt 5-10 cm hoog en vormt een losse zode. De in het wild voorkomende kruiptijm bloeit in juni en juli met sterk geurende, rood-paarse bloemen.

Loopkamille (Chamaemelum nobile 'Treneague') kan gras vervangen. Deze rotsplant bloeit zelden meer geurt heerlijk als het belopen wordt. Loopkamille heeft zon nodig maar de bodem mag in geen geval uitdrogen. Een goede vochthoudende voedingsrijke bodem is dus nodig. Verder kan loopkamille goed in vorm worden gesnoeid en laat het zich goed combineren met tal van andere planten die voor de kleuraccenten kunnen zorgen.

Bonte salie is een stevige plant met opvallende grote paarse bladen aan de top met daaronder kleine bloemen. De Bonte salie is een goede bijenplant. Tevens is de Bonte salie geschikt als snij- en droogbloem.

Tip van onze verkoper: Aqua draintegels zijn geschikt voor de oprit 

Schakel AdBlock uit

Schakel AdBlock uit om Bestratingsmarkt.com optimaal weer te geven. Momenteel worden er elementen geblokkeerd.

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €950,-

Meld je aan voor onze leuke nieuwsbrief!

Zakelijke nieuwsbrief met exclusieve acties en innovaties!
Aanmelden
© 2011 - 2024 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss