Bestrating onderhouden

Bestratingsmarkt.com geeft je het beste advies om je bestrating goed te onderhouden! 

Onderhoudsvriendelijk wil echter niet zeggen onder- houdsvrij. Om uw bestrating langdurig mooi te houden hebben wij onderstaand onderhoudsadvies opgesteld.

Voorkomen van vervuiling op bestrating?

Het voorkomen van vervuiling op bestrating is beter dan de vervuiling moeten verwijderen. Daarom adviseren wij kalkvrij ophoogzand toe te passen bij de aanleg van de bestrating. Helaas komen in Nederland redelijk veel kalkhou- dende straat-en ophoogzanden voor, die kalkuitslag op de bestrating tot gevolg kunnen hebben. Als het mogelijk is, kies dan voor een laag splitzand van 3-5 cm op het zandbed voor een verminderde kans op eventuele kalkuitbloei. Deze laag splitzand zorgt ook voor een goede doorwatering.

Mag ik (Strooi)zout gebruiken? 

Gebruik zo weinig mogelijk (strooi)zout op uw bestrating. Strooizout is behoorlijk agressief en kan de bestrating aan- tasten,

Vervuiling op bestrating?

Bestrating kan door allerlei oorzaken vervuilen. Het regelmatig vegen en/ of schrobben (met schoon water) van de bestrating is veelal voldoende om deze vervuiling tegen te gaan. Het gebruik van een hogedrukreiniger is niet aan te raden en kan leiden tot schade aan de bestrating. Vetvlekken, olievlekken en andere vlekken altijd direct afpoet- sen of schoonmaken.

Kalk uitbloei op bestrating?

Op bestrating die niet regelmatig nat wordt door regenwater, zoals onder een carport of bij grote dakoverstekken, kan een witte uitslag zichtbaar worden. Deze uitslag wordt veelal ver- oorzaakt door oplosbare stoffen vanuit de ondergrond waarop de bestrating is aangebracht. De straatbaksteen fungeert als transportmiddel. Bij vochtig weer en vervolgens weer droog/ warm weer wordt vocht samen met het aandeel kalk door de straatbakstenen getrokken (capillaire werking). Dit is een volkomen natuurlijk proces. Het vocht verdampt en de kalk blijft aan het oppervlak van de bestrating achter. Dit heeft geen negatieve gevolgen voor de kwaliteit van de straatbakstenen. Over het algemeen vermindert na verloop van enige tijd de witte uitslag.

Het regelmatig schrobben met schoon water is afdoende om deze witte uitslag te verwijderen. Reiniging van uitslag met speciale reinigingsmiddelen is mogelijk.Wij adviseren u eerst een stukje te testen en het resultaat goed te beoordelen voor de reiniging van het grote oppervlak. Hier geldt dat de gebruiksaanwijzing van de fabrikant van het reinigingsmiddel goed dient te worden opgevolgd. Gebruik in geen geval bijtende reinigingsproducten of producten op basis van zout(zuren). Reclamaties als gevolg van gebruik van verkeerde reinigingsproducten en/of verkeerde toepassing kunnen wij tot onze spijt niet in behandeling nemen.

Groen worden van een bestrating?

Op bestratingen maar ook op andere oppervlakken die door inwerking van regen- en oppervlaktewater lang nat blijft, kan een groene uitslag ontstaan. Natuurlijke organismen als algen die op natte ondergronden zich voordoen zijn hiervan de oorzaak. Dit is een natuurlijk proces dat niet is toe te schrijven aan de kwaliteit van de geleverde bestrating.

Deze groene aanslag is eenvoudig te verwijderen met milieuvriendelijke reinigingsmiddelen (groene alg verwijderaars). Goede reinigingsmiddelen vindt u bij de Bestratingsmarkt.com. Een alternatief voor deze reinigingsmiddelen is het gebruik van stoom. Hierdoor sterven algen en mossen af. Na behandeling zijn de resten gemakkelijk op te vegen.

Schakel AdBlock uit

Schakel AdBlock uit om Bestratingsmarkt.com optimaal weer te geven. Momenteel worden er elementen geblokkeerd.

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €950,-

Meld je aan voor onze leuke nieuwsbrief!

Zakelijke nieuwsbrief met exclusieve acties en innovaties!
Aanmelden
© 2011 - 2024 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss