Bruine vlekken van bladeren?

Voorkom bruine vlekken van bladeren op je terras!

Hoewel verdwaalde bladeren op uw tegels onschuldig lijken, kunnen ze over tijd grillige, bruine vlekken veroorzaken. Deze vlekken kunnen moeilijk te verwijderen zijn.

Tips voor Onderhoud:

  1. Snelle Actie: Verwijder bladeren van uw terras zo snel mogelijk om te voorkomen dat zuren van de bladeren in de tegels trekken.

  2. Regelmatig Onderhoud: Houd uw terras schoon door regelmatig bladeren en vuil te verwijderen. Dit is de sleutel tot het behouden van een vlekkeloos terras.

  3. Behandelen van Vlekken: Onder invloed van weersomstandigheden, met name zonlicht, zullen bestaande vlekken op den duur vervagen. Om dit proces te versnellen, kunt u milde schoonmaakproducten gebruiken, zoals die van Bionyx en Lithofin.

Eventuele verkleuringen of vlekken veroorzaakt door het achterblijven van bladeren op het product geven geen grondslag voor enige vorm van reclamatie.

Vervuiling van uw terras door afgevallen blad

Een ander veel voorkomend probleem zijn bruine vlekken in betontegels. In bijna alle gevallen betreft het hier vlekken die ontstaan zijn doordat afgevallen blad tijdens de winterperiode op de bestrating is gevallen en daar is blijven liggen. Afgevallen blad bevat looizuur dat vrijkomt tijdens het rottingsproces. Dit looizuur is zeer agressief, trekt in (bijna) alle bestrating en is zeer hardnekkig.

Doordat dit type vlekken/vervuiling zeer hardnekkig is, is preventie de beste oplossing: snoei bomen en struiken tijdig, zodat u voorkomt dat er afvallend blad op uw bestrating terecht kan komen en vlekken veroorzaakt. Mocht er toch afgevallen blad op uw terras of oprit terecht komen, dan moet u dit zo snel als mogelijk verwijderen zodat uw bestrating vrij blijft van blad.

Helaas bestaat er geen reinigingsmiddel dat looizuur vlekken kan verwijderen zonder uw bestrating onherstelbaar te beschadigen. Gelukkig biedt de natuur hier een helpende hand! Looizuur vlekken zullen door regelmatig onderhoud en de verschillende weersinvloeden op den duur verdwijnen. Het Hollandse klimaat, veel afwisseling van regen en zonneschijn, heeft hierop een positieve invloed. Ook bij dit type verontreiniging geldt dat agressieve reinigingsmiddelen en hogedrukreinigers niet mogen worden gebruikt. Dit wegens de onherstelbare schade die zij veroorzaken aan uw bestrating.

Wij beschikken eventueel over een BIO reiniger die in veel gevallen de vlekken goed behandeld. 

Gele/bruine vlekken op uw bestrating

In bijna alle gevallen worden gele/bruine vlekken op uw bestrating veroorzaakt door zand. Het zand waarin uw bestrating wordt gelegd bevat organische vervuiling, schelpen en/of leem. Indien uw bestrating niet schoongehouden wordt van dit zand zullen er onherroepelijk vlekken ontstaan. Het schoonhouden van de bestrating dient zowel tijdens als na het straten te geschieden. Hetzelfde geldt voor het zand waar veelal mee wordt gevoegd: veeg uw terras of oprit altijd direct schoon nadat uw voegen gevuld zijn. Mocht het kwaad al zijn geschied, adviseren wij een zuurvrije reiniger te gebruiken. Gebruik deze eerst op een enkele tegel of klein deel van uw bestrating, en wacht een drietal dagen af alvorens bij succes het gehele terras of de oprit te reinigen.

Schakel AdBlock uit

Schakel AdBlock uit om Bestratingsmarkt.com optimaal weer te geven. Momenteel worden er elementen geblokkeerd.

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €950,-

Meld je aan voor onze leuke nieuwsbrief!

Zakelijke nieuwsbrief met exclusieve acties en innovaties!
Aanmelden
© 2011 - 2024 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss