Waterdoorlatende Bestrating

De vraag naar waterdoorlatende bestrating is in Nederlandse tuinen erg groot. Niet vreemd, want ons land staat bekend om zijn hemelwater. Wij zijn niet voor niets een waterland. Om ongemakken te voorkomen, kun je er daarom voor kiezen om waterdoorlatende bestrating te kopen, zoals: klinkers, tegels en ander materiaal. Dit kan direct online bij Bestratingsmarkt.com. Hier profiteer je van de laagste prijs en bezorging door het hele land. Dus waar wacht je op?  

Uitleg over de ZOAK klinker (waterdoorlatende klinkers)

De afkorting ZOAK staat voor Zeer Open Afval Keramiek. De Zoak klinkers worden geproduceerd uit keramisch afval dat ontstaat van keramische tegels. Op deze manier krijgt die afval een nieuw leven als Zoak klinker!

Tegenwoordig zijn de weersinvloeden steeds heviger. Na een flinke regenbui neemt de wateroverlast toe en wordt het steeds een groter probleem. Straten en pleinen komen volledig blank te staan bij een wolkbreuk met vele gevolgen. De oplossing om meer groen door het aanleggen van groenstroken is simpelweg niet altijd een mogelijkheid.

Daarom is er nu de ZOAK klinker! Deze keramische klinker is slijt- en kleurvast en absortbeert regenwater ongelofelijk snel door het ZOAK principe (Zeer Open Afval Keramiek).

Voordelen van waterdoorlatende bestrating

In Nederland wordt er vaak waterdoorlatende bestrating gebruikt. Dit zorgt er namelijk voor dat hemelwater (regen of sneeuw) makkelijk en snel in de ondergrond verdwijnt. Dat biedt een groot aantal voordelen. Zo ontstaan er geen plassen, blijft het grondwater op peil en zijn er op aflopende vlakken geen waterstromen zichtbaar. Ook wordt het in de winter nooit glad op de oprit, omdat de waterdoorlatende bestrating niet kan bevriezen. Het water is namelijk al weggelopen. 

ZOAK bestrating vs Traditionele bestrating

Bij een hevige regenbui is het verschillen tussen ZOAK klinkers en de traditionele bestrating direct zichtbaar! Het regenwater op de traditionele bestrating wordt voor de grootste hoeveelheid afgevoerd naar het riool, hierdoor krijgt weinig water de kans de bodem in te kunnen trekken. Bij een hevige regenbui kan hierdoor het riool overstromen waardoor pleinen en straten blank komen te staan.

Echter het regenwater op de ZOAK bestrating wordt meteen geabsorbeerd door de klinker en het onderliggende buffersysteem waarna het aan de grond wordt afgegeven. Door het buffersysteem van de ZOAK komt op deze manier het regenwater in de bodem terecht waar het gevallen is, dus niet in het riool.

Water dat vastgehouden wordt door onze Zoak bestrating, kan door warmte verdampen. Daarnaast is de Zoak bestrating geluidsreducerend; door de waterdoorlatende structuur worden geluiden geabsorbeerd. Tevens heeft de Zoak bestrating een hoge splijtsterkte (9,5 Mpa).

Grondig getest & onderzocht!

De Zoak's zijn zeer goed getest op onder andere vorstbestendigheid, onderhoud en waterdoorlaatbaarheid.

Dit is getest met diverse partijen als;

  • TU Delft
  • Hogeschool van Amsterdam
  • Hogeschool Rotterdam
  • KIWA
  • TCKI

ZOAK afmetingen

In ons assortiment zijn de volgende soorten afmetingen beschikbaar, deze staan op de pagina nog eens verdeeld in verschillende kleuren.
Dit betreft de volgende afmetingen;

  • ZOAK 20 x 10 x 5,5 
  • ZOAK 30 x 30 x 5,5
  • ZOAK 40 x 20 x 5,5
  • ZOAK 60 x 30 x 5,5

Het aanbod van Bestratingsmarkt.com

Als aannemer of woningeigenaar ben je op zoek naar een leverancier die je het totaalpakket kan bieden: ervaring, deskundigheid en een lage prijs. De combinatie is moeilijk te vinden, maar je vindt het bij Bestratingsmarkt.com. Hier profiteer je niet alleen van de allerlaagste prijs, maar ook van levering binnen vijf werkdagen. Ook buiten onze regio. Dit geldt voor ons gehele assortiment. 

Ben je op zoek naar waterdoorlatende bestrating, maar leg je liever geen klinkers? Bekijk dan onze grind, zand en split. 

Direct waterdoorlatende bestrating kopen?

Nederland is een nat land. Regelmatig trekken er regenbuien over ons heen. Je kunt ervoor kiezen om waterdoorlatende bestrating te kopen. Doe dit bij Bestratingsmarkt.com. Hier vind je namelijk een ruim assortiment voor een mooie prijs. Bestel direct online of kom langs in onze showroom aan de Kamperzijweg 6 in Heerde. Heb je een vraag? Bel dan naar 06 203 242 76, stuur een chatbericht of gebruik het contactformulier. Welke variant van waterdoorlatende bestrating ligt er straks bij jou op de oprit? 

Schakel AdBlock uit

Schakel AdBlock uit om Bestratingsmarkt.com optimaal weer te geven. Momenteel worden er elementen geblokkeerd.

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €950,-

Meld je aan voor onze leuke nieuwsbrief!

Zakelijke nieuwsbrief met exclusieve acties en innovaties!
Aanmelden
© 2011 - 2024 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss