Upcycling

Upcycling is de kunst van het omtoveren van oude, afgedankte voorwerpen tot iets nieuws, prachtigs en bruikbaars. Het gaat erom nieuwe leven en zin te geven aan spullen die anders op de vuilstort zouden belanden. Met upcycling ontsluit je je creativiteit en verbeeldingskracht, waardoor je van alledaagse voorwerpen unieke kunststukjes maakt.

Bij bestratingsmarkt.com moedigen we je aan om overgebleven spullen te hergebruiken en een tweede leven te geven in plaats van ze weg te gooien of terug te sturen!

Wat kun je doen? 

Er zijn verschillede mogelijkheden om mee te doen met upcycling. Hieronder een paar simpele voorbeelden.

1. Een mozaïektafel 

Een mozaïektafel maken van overgebleven tegels is niet alleen een geweldige manier om je creativiteit te uiten, maar het is ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Het proces is misschien wat arbeidsintensief, maar het resultaat is de moeite waard. 

 

 Hoe begin je? 

  • Om te beginnen heb je natuurlijk een tafel nodig. Dit kan een oude tafel zijn die je wilt upgraden, of je kunt zelf een tafelconstructie maken. Vervolgens kun je aan de slag met het selecteren van de tegels. Het is belangrijk om tegels te kiezen die goed bij elkaar passen qua kleur en grootte. Je kunt ervoor kiezen om de tegels te breken of te snijden om ze op maat te maken voor je ontwerp.

  • Eenmaal klaar met het selecteren van de tegels en het ontwerpen van je mozaïekpatroon, kun je beginnen met het lijmen van de tegels op de tafel. Gebruik hiervoor een speciale mozaïeklijm en volg de instructies op de verpakking. Laat de lijm goed drogen en voeg vervolgens de voegmortel toe om de ruimtes tussen de tegels op te vullen.

  • Als je klaar bent met voegen, kun je de tafel schoonmaken en eventueel nog behandelen met een laagje blanke lak om hem te beschermen. En voilà, je hebt nu een unieke en prachtige mozaïektafel gemaakt van overgebleven tegels!​

 

2. Hergebruiken bigbag

Een bigbag kan worden omgezet in iets heel nuttigs in plaats van weggegooid te worden. Er zijn verschillende manieren waarop je een bigbag kunt upcyclen.

  • Een idee is om de zak open te knippen en de stof te gebruiken als bodembedekking voor plantenbedden. Dit kan helpen bij het verminderen van onkruidgroei en het vasthouden van vocht in de grond.
  • Een andere manier om de zak te upcyclen is door het te gebruiken als een tijdelijke compostbak. Je kunt de zak vullen met groen- en bruinmateriaal om compost te maken. Wanneer de compost klaar is, kun je de zak openen en de compost eruit halen.
  • Als je handig bent, kun je de zak gebruiken om een ​​tuinzeil te maken. Knip de zak open en gebruik de stof om een ​​waterdicht zeil te maken dat je over plantenbedden kunt leggen tijdens regenachtige dagen.

Er zijn dus verschillende manieren om een ​​grote zak tuinafval te upcyclen. Het enige wat je nodig hebt is een beetje creativiteit en verbeeldingskracht.

 

3. Schilder je eigen tegelschilderij 

Het is een veelvoorkomend probleem: je hebt nieuwe tuintegels gelegd, maar er zijn een paar tegels overgebleven die niet meer passen. In plaats van deze tegels weg te gooien, kun je ze een nieuw leven geven door ze te schilderen.

 Hoe begin je? 

  • Allereerst moet je ervoor zorgen dat de tegels goed schoon zijn en dat er geen vuil of stof op zit. Gebruik hiervoor een borstel met water en zeep. Laat de tegels vervolgens goed drogen.
  • Kies een verf die geschikt is voor buiten, zoals acrylverf of buitenbeits. Breng de verf in dunne lagen aan met een kwast of roller. Laat elke laag goed drogen voordat je de volgende laag aanbrengt. Afhankelijk van de kleur van de tegels kan het zijn dat je meerdere lagen verf nodig hebt.
  • Als je klaar bent met schilderen, laat de tegels dan nog minstens 24 uur drogen voordat je er weer op loopt of iets op plaatst.

Zo kun je de tegels hergebruiken en geef je ze een nieuwe uitstraling.

Schakel AdBlock uit

Schakel AdBlock uit om Bestratingsmarkt.com optimaal weer te geven. Momenteel worden er elementen geblokkeerd.

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €950,-

Meld je aan voor onze leuke nieuwsbrief!

Zakelijke nieuwsbrief met exclusieve acties en innovaties!
Aanmelden
© 2011 - 2024 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss