Sorteer op
 • ZOAK 40x20x5,5 Zwart
  ZOAK 40x20x5,5 Zwart
  € 78,95
 • ZOAK 40x20x5,5 Wit
  ZOAK 40x20x5,5 Wit
  € 78,95
 • ZOAK 40x20x5,5 Donkergrijs
  ZOAK 40x20x5,5 Donkergrijs
  € 78,95

ZOAK 40 x 20 x 5,5

Zoak waterdoorlatende bestrating op Bestratingsmarkt.com 

Volledig nieuw in ons assortiment, de ZOAK klinkers!

 

Uitleg over de ZOAK klinker

De afkorting ZOAK staat voor Zeer Open Afval Keramiek. De Zoak klinkers worden geproduceerd uit keramisch afval dat ontstaat van keramische tegels. Op deze manier krijgt die afval een nieuw leven als Zoak klinker!

Tegenwoordig zijn de weersinvloeden steeds heviger. Na een flinke regenbui neemt de wateroverlast toe en wordt het steeds een groter probleem. Straten en pleinen komen volledig blank te staan bij een wolkbreuk met vele gevolgen. De oplossing om meer groen door het aanleggen van groenstroken is simpelweg niet altijd een mogelijkheid.

Daarom is er nu de ZOAK klinker! Deze keramische klinker is slijt- en kleurvast en absortbeert regenwater ongelofelijk snel door het ZOAK principe (Zeer Open Afval Keramiek)

 

ZOAK bestrating vs Traditionele bestrating

Bij een hevige regenbui is het verschillen tussen ZOAK klinkers en de traditionele bestrating direct zichtbaar! Het regenwater op de traditionele bestrating wordt voor de grootste hoeveelheid afgevoerd naar het riool, hierdoor krijgt weinig water de kans de bodem in te kunnen trekken. Bij een hevige regenbui kan hierdoor het riool overstromen waardoor pleinen en straten blank komen te staan.

Echter het regenwater op de ZOAK bestrating wordt meteen geabsorbeerd door de klinker en het onderliggende buffersysteem waarna het aan de grond wordt afgegeven. Door het buffersysteem van de ZOAK komt op deze manier het regenwater in de bodem terecht waar het gevallen is, dus niet in het riool.

 

Water dat vastgehouden wordt door onze Zoak bestrating, kan door warmte verdampen. Daarnaast is de Zoak bestrating geluidsreducerend; door de waterdoorlatende structuur worden geluiden geabsorbeerd. Tevens heeft de Zoak bestrating een hoge splijtsterkte (9,5 Mpa).

Grondig getest & onderzocht!

De Zoak's zijn zeer goed getest op onder andere vorstbestendigheid, onderhoud en waterdoorlaatbaarheid.

Dit is getest met diverse partijen als;

 • TU Delft
 • Hogeschool van Amsterdam
 • Hogeschool Rotterdam
 • KIWA
 • TCKI

Schakel AdBlock uit

Schakel AdBlock uit om Bestratingsmarkt.com optimaal weer te geven. Momenteel worden er elementen geblokkeerd.

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €950,-

Meld je aan voor onze leuke nieuwsbrief!

Zakelijke nieuwsbrief met exclusieve acties en innovaties!
Aanmelden
© 2011 - 2024 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss