Hoe leg ik bestrating?

Welkom bij Bestratingsmarkt.com! Of je nu een nieuw terras wilt aanleggen of een oprit wilt vernieuwen, het zelf leggen van bestrating is een lonende taak die je met de juiste voorbereiding en gereedschappen zelf kunt uitvoeren. Volg onze eenvoudige gids om te leren hoe je bestrating professioneel aanlegt.

Benodigdheden Voor Het Leggen Van Bestrating

Voordat je begint, zorg ervoor dat je alle essentiële gereedschappen en materialen hebt:

  • Schep
  • Paaltjes en touw voor uitlijning
  • Rubberen hamer en trilplaat
  • Slijptol of stenenknipper voor het op maat maken van tegels
  • Waterpas en rolmaat voor nauwkeurige metingen
  • Ophoogzand en opsluitbanden voor de fundering
  • Kruiwagen voor transport van materialen

Stap-voor-Stap Instructies

Stap 1: Voorbereiding

Meet de gewenste plek in je tuin op en teken het uit. Plaats paaltjes rondom de beoogde bestratingsplek, zo'n 15 centimeter buiten de hoeken, en span het touw waterpas tussen de paaltjes om een rechte lijn te vormen.

Stap 2: Zand Storten

Stort voldoende zand om een laag van 10-20 cm te creëren, afhankelijk van het gebruik (tuin of oprit). Zorg ervoor dat het zand goed is aangedrukt met een trilplaat. Een goede voorbereiding van de zandbedding is cruciaal voor een stabiele bestrating.

Stap 3: Bestraten

Begin met het leggen van de tegels vanaf een rechte kant of hoek. Gebruik een rubberen hamer om de tegels voorzichtig in het zandbed te kloppen. Gebruik de slijptol of stenenknipper voor tegels die op maat moeten worden gesneden.

Stap 4: Inwassen

Vul de voegen tussen de tegels met fijn zand. Strooi het zand over de bestrating en veeg het met een bezem in de voegen. Herhaal dit proces meerdere keren tot de voegen volledig gevuld zijn.

Aandachtspunten Voor Veiligheid

Draag tijdens het bestraten altijd veiligheidsschoenen en kniebeschermers. Gebruik een veiligheidsbril en gehoorbescherming bij het werken met elektrisch gereedschap zoals slijptollen.

Meer Hulp Nodig?

Heb je het bestraten afgerond of heb je nog vragen? Neem contact met ons op voor meer informatie of persoonlijk advies. Je kunt ons bereiken op 0578 - 69 19 10 of via info@bestratingsmarkt.com. Bekijk ook ons uitgebreide assortiment bestratingsmaterialen van topmerken zoals Geostretto, Geoceramica, Noviton, en Bylandt.

Bezoek Onze Website

Klaar om te beginnen of heb je nog meer materialen nodig? Bezoek Bestratingsmarkt.com voor de beste kwaliteit bestratingsmaterialen tegen concurrerende prijzen. Bestel vandaag nog en maak je tuin klaar met prachtige, professioneel gelegde bestrating!

Schakel AdBlock uit

Schakel AdBlock uit om Bestratingsmarkt.com optimaal weer te geven. Momenteel worden er elementen geblokkeerd.

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €950,-

Meld je aan voor onze leuke nieuwsbrief!

Zakelijke nieuwsbrief met exclusieve acties en innovaties!
Aanmelden
© 2011 - 2024 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss