Terras Inrichten in 2024

Het terras is dé plek in de tuin om te ontspannen, eten en genieten. Het is daarom fijn als je terras ook juist is ingericht. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van een terras. Wil je bijvoorbeeld een terras in de zon of in de schaduw? Houd rekening met de punten hieronder en jij hebt binnenkort het perfecte terras.

Bedenk van te voren goed of je een terras op zonzijde of schaduwzijde wilt hebben. Een schaduwterras is vooral fijn als je niet graag in de felle zon zit, ideaal in hete zomers dus. Houd er rekening mee dat niet alle planten goed groeien in de schaduw. Daardoor moet je goed opletten bij de aanschaf van je terrasplanten, Op een terras in de schaduw voelen onder meer de bloeiende eenjarigen vlijtig liesje en tabaksplant zich goed thuis.

Een zonterras ligt in de volle zon. Op dit terras is een parasol aan te raden, want het is niet verstandig om te lang in de volle zon te zitten. De keuze van beplanting in de zon is niet moeilijk, bijna alle eenjarige zomerbloeiers en kuipplanten doen het hier prima. 

Het moeilijkste bij het inrichten van een terras is het maken van de juiste indeling. Hoeveel gezinsleden moeten er van het terras gebruik maken? En is er genoeg ruimte zodat iedereen ergens kan zitten? In de zon kunnen ligstoelen geplaatst worden en op een plek met meer schaduw kan je beter de eettafel neerzetten. Als het terras aan de zitkamer of keuken grenst, moet je ook rekening houden met de zichtlijnen. De inrichting van het terras kan het uitzicht vanuit het huis erg beïnvloeden. Teken een plattegrond van de inrichting en teken de zichtlijnen en looproutes erin om zo tot de juiste indeling te komen.

Denk ook goed na over het soort bestrating. Het is verstandig om onder de tafels en stoelen stenen tegels te leggen. In grind of ander los materiaal kunnen je stoelen namelijk erg wankel staan. Het artikel steensoorten kan je helpen bij het kiezen van de juiste tegels. 

Je kunt het terras decoreren met mooie potplanten. Richt het bijvoorbeeld modern in met grote bakken met maar één soort plant. Houd je juist van afwisseling? Zet dan allerlei verschillende planten in diverse kleine potten. Het is leuk om deze dan op een plantentafel of etagère te plaatsen. Als je niet veel ruimte hebt kan je beter voor vierkante bakken kiezen, want die kun je tegen elkaar plaatsen.

Dit artikel heeft de tags: Potten / Sierbestrating / Terras / Tuinmeubels

Schakel AdBlock uit

Schakel AdBlock uit om Bestratingsmarkt.com optimaal weer te geven. Momenteel worden er elementen geblokkeerd.

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €950,-

Meld je aan voor onze leuke nieuwsbrief!

Zakelijke nieuwsbrief met exclusieve acties en innovaties!
Aanmelden
© 2011 - 2024 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss