Onder je grind

Grindmat 120x80x3,8 / 2,5 Zwart

Artikelnummer: 7000385
Artikel 2 van 5
€ 14,95 (inclusief btw)

Grindmat 115x80x3,8 / 2,5 Wit

al vanaf:

Excluton Grindmat:     

Grindmat Zwart

euro 14,95 per m2

Grindmat 120x80x3,8 / 2,5 Zwart

Kleur: Zwart
Afmetingen:120x80x3,8 / 2,5 hoogte van de mat is 2,5 cm 3,8 breedte van de maas
Prijs:Per m2
Voorraad:Direct leverbaar 

Grindmat 115x80x3,8 / 2,5 Zwart 2,5 cm hoog 

120x80x3,8 /2,5 cm euro 14,95 per m2

 Af Fabriek A - Kwaliteit van Excluton 

Excluton sierbestratingEen oprit of parkeerplaats met steenslag is vaak lastig te belopen of te berijden. Daarnaast ziet het er snel onverzorgd uit doordat de steenslag alle kanten op kan en er kuilen of kale plekken ontstaan. Onze grindmat sluit de steenslag op en vormt een stabiele basis die voor iedereen begaanbaar is. De grindmat is een polypropyleen honingraat plaat geproduceerd d.m.v. gedetailleerde spuitgiettechniek. Hierdoor ontstaat een sterke en draagkrachtige plaat; esthetisch verantwoord met een consistente wanddikte. Een ultrasoon lasprocedé zorgt voor interne sterkte, vooral in horizontale richting. Om er voor te zorgen dat de steenslag niet door de grindmat weg kan zakken, is onder de plaat een geotexiel op thermische wijze aangebracht. Dit maakt de grindmat waterdoorlatend, onkruidwerend en kan in één handeling worden geïnstalleerd. Vervolgens kan de grindmat direct met een steenslag worden gevuld. De open structuur van de platen zorgt ervoor dat hemelwater meteen doorgegeven wordt aan de onderliggende laag; er zijn geen kolken en riolering nodig. Zo wordt de riolering ontzien, het is beter voor de grondwaterstand en het bespaart kosten voor materiaal en arbeid. De grindmat is toepasbaar voor tuinen, parken, parkeerplaatsen, glazenwasserbanen, calamiteiten paden, groen-daken, begraafplaatsen, terrassen, boomspiegels, opritten, waterpasserende en waterhoudende oplossingen etc. De flexibele plaat is zonder verkeersbelasting goed toepasbaar bij glooiingen of tegen een talud. De grindmat is 25 mm hoog en geschikt voor steenslag met een maximale gradatie van 16 mm.

Doordat het onkruidwerende geotextiel vast zit aan de grindmat is de lichtgewicht plaat eenvoudig en snel te installeren. De aanbevolen opbouw van het systeem bestaat uit een stabilisatiedoek dat aangebracht wordt in het cunet. Op het doek komt een waterdoorlatende funderingslaag. De dikte van de funderingslaag is afhankelijk van de verwachte belasting. Hierna volgt een scheidingsdoek met waarop een zandlaag wordt aangebracht. De grindmatten kunnen direct op de zandlaag worden geïnstalleerd. Houdt rekening met eventueel uitzetten en laat rondom 1 cm ruimte vrij. De platen zijn eenvoudig in elke vorm op maat te zagen met behoud van de sterke honingraat celstructuur. Hierdoor is de grindmat uitstekend te gebruiken rond bomen, struiken of hekwerken. De grindmat wordt, afhankelijk van het type plaat en het soort verkeersbelasting, afgevuld met split met gradatie 4-16 mm of 8-16 mm. De plaat wordt gevuld tot 1 centimeter boven de plaat. 

De grindmatten van Excluton, 2,5 cm hoog, zijn ideaal om je oprit of looppad wat extra stevigheid mee te geven zodat het grind mooi blijft na intensief gebruik! Door een grindmat wit onder je grind te gebruiken voorkom je dat er na verloop van tijd sporen in het grind komen op de plekken waar het intensief wordt gebruikt. 

Op de straatlaag plaats je vervolgens de grindmatten in “halfsteens” verband. Passtukken zaag je met een slijpschijf. Het vullen van onze grindmatten dient te geschieden met grind of split in een fractie niet kleiner dan 3 mm en niet groter dan 16 mm. De vulling dient circa 2,5 cm boven de grindmat uit te komen. Het aangebrachte grind of split dient over de oppervlakte verspreid te worden met een hark of schop maar mag niet worden afgetrild of op andere wijze worden verdicht. De verdichting geschiedt namelijk vanzelf als gevolg van de ingebruikname. Na enkele weken egaliseer je het grind opnieuw en kun je het waar nodig aanvullen.

De platen zijn standaard voorzien van waterdoorlatend geotextiel. Onkruid krijgt door deze textiellaag minder kans en kiezels komen niet onder de plaat terecht, terwijl hemelwater wel gewoon snel afgegeven kan worden aan de bodem. ECCOgravel is UV-bestendig en wordt gemaakt van recyclebaar polypropyleen. Het product is uitgebreid getest op belasting, verlijming, sterk- te, dikte, UV-bestendigheid en veiligheid. Dankzij deze uitgebreide tests ben je bij aankoop van ECCOgravel absoluut gegaran- deerd van een Europees kwaliteitsproduct. 

 Grindmat gebruiken hoe

Schakel AdBlock uit

Schakel AdBlock uit om Bestratingsmarkt.com optimaal weer te geven. Momenteel worden er elementen geblokkeerd.

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €950,-

Meld je aan voor onze leuke nieuwsbrief!

Zakelijke nieuwsbrief met exclusieve acties en innovaties!
Aanmelden
© 2011 - 2024 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss