Witte uitslag op tegels

Last van witte uitslag op je tegels? Lees hier wat je eraan kunt doen!

Witte uitslag verdwijnt vanzelf

Witte uitslag op tegels en betonstraatstenen is een bekend probleem, waarvoor (nog) geen afdoende oplossing bestaat. Gelukkig is het geen permanent probleem. Bij normaal gebruik verdwijnt de witte uitslag op den duur vanzelf.

Een chemische reactie in het cement veroorzaakt de witte uitslag. Onder invloed van water wordt vrije kalk gevormd, die opgelost in water, via de poriën in het beton doordringt naar het oppervlak. Zodra de kalk in aanraking komt met lucht (kooldioxyde), ontstaat het onoplosbare calciumcarbonaat. Deze witte uitslag is op gekleurde tegels en stenen beter zichtbaar dan op grijze betonbestratingsmaterialen.

Tip van onze klanten; Wat moet ik doen aan witte uitslag op mijn tegels?

"Door de kalkuitbloei wist ik me geen raad; het was zo wit dat je op sommige plaatsen zelfs geen kleurverschil zag tussen de gele en zwarte tegels. Je weet wel dat het een natuurlijk proces is, maar toch. Bestratingsmarkt.com adviseerde me brekerzand te strooien over het oppervlak. Vreemd, maar na een poosje was de kalk helemaal verdwenen!" 

Secundaire uitslag kan door schrobben en goed uitspoelen in het eerste stadium van het proces hooguit worden afgeremd. In de praktijk is deze oplossing niet haalbaar. Behandeling met zoutzuur, dat calciumcarbonaat wel kan oplossen is evenmin een optie. Zoutzuur kan het cement aantasten. De enige oplossing is wachten tot het probleem zichzelf oplost.

 

Wat doen tegen kalk uitbloei beton

Schakel AdBlock uit

Schakel AdBlock uit om Bestratingsmarkt.com optimaal weer te geven. Momenteel worden er elementen geblokkeerd.

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €950,-

Meld je aan voor onze leuke nieuwsbrief!

Ontvang leuke weetjes, onderhoud tips en nog veel meer!
Aanmelden
© 2011 - 2023 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss