Informatie Quite Light Paving

KERA+ 

Kera+ Quite Light Paving 60x60x4 

Quite Light Tegel 

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie voor het leggen van de Quite Light Paving:

Als uw dakbedekking bestaat uit 2-laags dakbedekking is het raadzaam om eveneens wat stukken dakbedekking in dezelfde dikte bij de hand te hebben. Hiermee kunt u namelijk de tegeldragers uitvullen als deze precies komen te liggen op een naad waar de dakbedekking over elkaar is geplakt. Tegenwoordig wordt  veelal 1-laags dakbedekking gebruikt waarbij men naden gewoon tegen elkaar aan- plakt. Hierbij hoeft u dus in principe niets uit te vullen.

Plaatsing

Gaat volgens hetzelfde principe als bij verwerking op een zandbed. Alleen de opsluiting kan op een dakterras op verschillende manieren.

Advies bij verwerking op een zandbed

Ondergrond

Afhankelijk van de bodemgesteldheid dient u de ondergrond op een passende wijze te prepareren. Veelal volstaat het afgraven tot een diepte van ± 20 cm, waarna u een zandbed van 15 tot 20 cm aanlegt. Dit doet u door in lagen van 4 tot 5 cm zand aan te brengen, die u steeds per laag goed aftrilt. Wanneer u op hoogte bent stelt u de kantopsluitingen (opsluitbanden, muur- elementen e.d.). Houdt opsluitbanden ± ½ cm lager dan de bovenkant van de bestrating zodat zoveel mogelijk vuil met het regenwater direct van de tegels

afloopt. Vervolgens het zandbed op de juiste hoogte uitvlakken (afreien). Het is erg belangrijk voor een goede afwatering om de bestrating onder een afschot van minimaal 0,5 cm per strekkende meter te plaatsen. Bedenk van te voren goed waar u het water heen voert.

Plaatsing

U begint met het leggen van een volledige rij tegels tegen de kantopsluiting waarbij u goed let op de veren en groeven aan de tegels! Wanneer u vanuit een hoek begint is het erg belangrijk om te controleren of deze haaks is (90˚)!!! Leg het terras volledig dicht waarbij u voor de beste kleurschakering tegels uit verschillende pakketten door elkaar heen verwerkt. Pastegels kunt u zagen met een haakse slijpschijf met een diamanten zaagblad. Afmetingen pastegels niet kleiner dan 45 x 60 cm tenzij lengte = breedte. De “veren” kunt u ook afzagen met een normale handzaag. Quite Light Paving niet aftrillen. Allereerst kunt u het dakterras volledig dichtleggen met zaagwerk. Hierbij raden wij aan om het dakterras rondom 1 cm vrij te houden van de kant (gevel, dakrand e.d.). U kunt dit het beste doen door stroken van 5 x 15 cm te snijden uit tegeldragers, die u dan plaatst tussen de tegel en de kant. Een strook per tegel is

daarbij voldoende. U kunt ook simpelweg de randen opvullen met grof grind van 16 - 32 mm. Het is geen absolute must om Quite Light Paving op te sluiten met zaagwerk of grof grind. U kunt ook de tegels met een speciale polyurethaan kit aan elkaar lijmen om ze rondom volledig vrij te kunnen laten. Voorkom lekkage door altijd voorzichtig te zijn met scherpe voorwerpen. Laat vooral geen voorwerpen op het dak slingeren. Lekkage komt vaak door voorwerpen die door de dakbedekking heen getrapt of gedrukt worden.

Algemeen advies

Op de randen van de toplaag kan zich soms wat vette was uit de mal en/of materiaal  van de polyurethaan onderlaag bevinden. Dit kunt u het makkelijkst verwijderen na plaatsing met een (keuken) ontvetter. Door de hardheid van de toplaag kunt u makkelijk stukken van de tegels afstoten. Daarom altijd voorzichtig te werk gaan. Quite Light Paving schaart zich wat gladheid betreft onder geslepen natuursteen bestrating of betontegels met een geslepen of gecoate deklaag. Door de geringe vochtopname en de relatief korte lengte aan voegen als gevolg van het grote formaat tegels kan bij Quite Light Paving wat sneller aanvriezend condens ontstaan. Advies is om bij vorst daarom preventief te strooien. Vermijd, evenals bij een binnenvloer, zware werkzaamheden op Quite Light Paving.

Advies bij verwerking op een dakterras

Het dak

Controleer het afschot van het dak. Wanneer er voldoende afschot is (minimaal 1 cm per strekkende meter) en het afschot loopt in de richting van de hemelwater- afvoer, dan zou u Quite Light Paving rechtstreeks op het dak kunnen leggen. Als de waterafvoer op het dak niet optimaal is, dan dient u Quite Light Paving te plaatsen op rubberen tegeldragers van 15 x 15 cm. Dit in verband met het grote drijfvermogen. Afhankelijk van de hoogte waarbij de tegels volledig vrij van water blijven gebruikt u tegeldragers van 1, 1½ of 2 cm dik. Voor elke tegel telt u een tegeldrager, omdat telkens 4 hoeken van 4 tegels op een tegeldrager bij elkaar komen. Bij tegels van 80 x 80 cm zijn telkens twee tegeldragers per tegel nodig, omdat er in het centrum onder elke tegel ook een komt.

Quite light Paving Bestelt u goedkoop online op Bestratingsmarkt.com

Quite Light Paving Informatie

Schakel AdBlock uit

Schakel AdBlock uit om Bestratingsmarkt.com optimaal weer te geven. Momenteel worden er elementen geblokkeerd.

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €850,-

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €850,-

© 2011 - 2021 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss