Keramische tegels leggen Tuinvisie

Vorige Artikel 49 van 52 Volgende

Hoe moet ik keramische tegels leggen in de tuin? 

Bestratingmarkt.com heeft het ideale stappenplan voor u samengesteld, met handige instructie video!

Verwerking

Keramische tegels kunnen op diverse manieren gelegd worden. 1. De tegels kunnen droog gelegd worden op (verstelbare) tegeldragers. De grote voordelen van deze manier van leggen zijn dat de tegels snel en schoon gelegd kunnen worden en je kunt de vloer gelijk gebruiken. De tegels liggen los van de grond en hierdoor kunt u leidingen of kabels prima laten liggen. Op deze manier is hergebruik van de keramische tegels ook prima mogelijk. 

Voorbereiding

Zorg dat het zandbed voldoende is afgegraven. Er dient rekening gehouden te worden met een drainerende laag van ca. 20 cm dat bovenop het zandbed komt. Graaf af tot op vaste grond, zodat er geen verschuiving meer mogelijk is. Indien nodig hoog het bed op met zand. Tril de ondergrond goed aan. Vlak daarna de grond af en zorg voor een afschot van minimaal 1 cm.  Leg Geotextiel over het zandbed, zo voorkomt u dat het zand en grind gaan mengen. Indien er meerdere banen gelegd moeten worden zorg dan voor een minimale overlap van 20cm. Leg een ondergrond aan van 15 cm draingrind, tril het grind vervolgens goed af met een trilplaat. 

Meng trascement met draingrind droog in een betonmolen. Houd een mengverhouding van 1/5 aan. Voeg water toe zodat u een aardvochtig geheel creëert. Breng het gemengde cement en draingrind aan in banen van 90 cm en een dikte van ca. 5cm. Zorg voor 1 cm afschot per strekkende meter van de woning af. 

Tips voordat u begint met leggen

1. Begin altijd haaks, blijf tijdens het bestraten ook haaks werken. 2. Verleg de keramische tegels met een voeg, zo voorkomt u beschadigingen aan de randen. 3. Zaag de stenen op maat af wanneer u niet uit komt met het patroon. Zaag altijd nat. 4. Spoel de afgezaagde stenen na met schoon water, zo voorkomt u vlekvorming. 

Beginnen met het leggen van de keramische tegels Breng hechtbrugmortel aan op de gehele onderkant van de tegel; zorg ervoor dat de zijkanten van de tegels vrij zijn van lijm. Klop de tegel in de verse mortel met een rubberen hamer en herhaal de vorige stappen voor het gehele terras.  Haal (eventuele) mortel weg tussen de voegen, zo voorkomt u problemen tijdens het invoegen. Zorg voor een voegdiepte die overeenkomt met de hoogte van de tegel. Houd bij een tegel met een hoogte van 20 mm ook een voegdiepte van 20 mm aan. Laat de keramische tegels en de mortel na het leggen 24 uur drogen. Maak de tegels na het leggen direct schoon met een spons en schoon water. 

Schakel AdBlock uit

Schakel AdBlock uit om Bestratingsmarkt.com optimaal weer te geven. Momenteel worden er elementen geblokkeerd.

⏳ ACTIE

Bespaar 95,- vanaf €950,-

Meld je aan voor onze leuke nieuwsbrief!

Zakelijke nieuwsbrief met exclusieve acties en innovaties!
Aanmelden
© 2011 - 2023 Bestratingsmarkt.com | sitemap | rss